ÖZTUNÇ: "ÜLKE EKONOMİSİ BİTİNCE GÖZÜNÜ ORMANLARA, ÜLKENİN VARLIKLARINA DİKTİLER. AKP DOYMUYOR PARAYA DOYMUYOR"

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Orman Kanunu kapsamındaki ormanlık alanlarda yapılaşmaya yönelik yönetmeliğin...

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Orman Kanunu kapsamındaki ormanlık alanlarda yapılaşmaya yönelik yönetmeliğin değişmesine, "Ülke ekonomisi bitince gözünü ormanlara, ülkenin varlıklarına diktiler. AKP doymuyor, paraya doymuyor. Aldıkları, sattıkları mallardan, sattıklarından aldıkları parayı da boşa harcıyorlar, yandaşlara peşkeş çekiyorlar. 29'uncu madde var. 29'uncu madde dolaylı özelleştirmedir. Kamuya kiraya verilecek, arkasından kiraya verilen kamu kuruluşu alacak, burayı özelleştirecek. Bu etrafını dönerek, dolanarak özelleştirmedir" sözleriyle eleştirdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, ANKA Haber Ajansı'na, Resmi Gazete'de bugün yayımlanan ormanlık alanlarda yapılaşmaya yönelik yönetmeliğin değişmesini değerlendirdi. 

Öztunç, "AKP yeni bir yönetmelikle yine gözünü ormanlara dikti. Kamu yararı ve zaruret diyorlar. Kime göre kamu yararı, kime göre zaruret? Nedir bu zaruretin ve kamu yararının anlamı? Herkes kendi kafasına göre bir kamu yararı çıkartabilir. Maalesef ormanları bir kez daha ranta kurban ediyorlar. Ormanlık alanları peşkeş çekmek istiyorlar" diyerek iktidara tepki gösterdi. 

AKP iktidarının doğa politikalarını eleştiren Öztunç, "Dertleri orman değil, sadece para. Paris İklim Anlaşması onaylandı. Glasgow'da toplantıya gidildi, orada birtakım taahhütlerde bulundular. Ama Türkiye'ye geldiler, yine hepsini unuttular. Nasıl ormanları paraya çeviririz onun derdine düştüler" dedi. 

Öztunç şöyle konuştu:

"Ülke ekonomisini bitirdiler. Ülke ekonomisi bitince gözünü ormanlara, ülkenin varlıklarına diktiler. AKP doymuyor, paraya doymuyor. Aldıkları, sattıkları mallardan, sattıklarından aldıkları parayı da boşa harcıyorlar, yandaşlara peşkeş çekiyorlar. 29'uncu madde var. 29'uncu madde dolaylı özelleştirmedir. Kamuya kiraya verilecek, arkasından kiraya verilen kamu kuruluşu alacak, burayı özelleştirecek. Bu etrafını dönerek, dolanarak özelleştirmedir. Yanlış yapıyorsunuz, yazık ediyorsunuz. Bir yıl sonra en geç bir iktidar değişikliğinde bu ormanlık alanlar vatandaşın, milletin olacak. Bunları peşkeş çekmenize asla ve asla izin vermeyeceğiz."

YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan "Orman Kanunu'nun 17'nci Maddesinin Üçüncü Fıkrasının Uygulanması Hakkında Yönetmelik" başlıklı yönetmeliğe göre, ormanlık alanlarda "kamu yararı ve zaruret" bulunması halinde; liman geri hizmet alanı, havaalanı, demiryolu, teleferik hattı, tünel gibi ulaşım tesislerine; savunma ve güvenlik tesislerine; enerji üretim santralleri, radyo-televizyon verici istasyonu ve antenleri, baz istasyonları, petrol ve doğalgaz boru hattı; ruhsata dayalı petrol ve doğalgaz arama, işletilme ve yeraltı doğalgaz depolanmasına ilişkin tesislere; aile sağlığı merkezi, hastane gibi sağlık tesislerine; ilk, orta, lise ve dini eğitim tesisi ile dini eğitim tesisine bağlı uygulama maksatlı ibadethane tesisi gibi eğitim tesislerine; ceza infaz kurumu tesislerine ve bunlarla ilgili yer, bina ve tesislere izin verilebilecek.

Kaynak: ANKA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri