Orhan Doğa Özsoy Koşusu'nun galibi Emil Kurjak oldu

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının katılımlarıyla gerçekleştirilen mücadele, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Orhan Doğa Özsoy Koşusu'nda jokeyi Mustafa Çiçek ile start alan, Onur Dilbaz'ın sahibi olduğu Emil Kurjak (Luxor - Katsuya / Kaneko) pistten galibiyetle ayrıldı. Erol Yağcı yetiştirmesi, İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği doru erkek tay son startı olan ve zafer elde ettiği G1 Erkek Tay Deneme Koşusu'nun ardından bu mücadeleden de birincilikle ayrılarak üst üste 2. Grup koşu galibiyetini, toplamda ise 4. birinciliğini kaydetmiş oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımızı andığımız koşuya jokeyi Gökhan Kocakaya  ile katılan White Khan (Native Khan - White Lily / Shining Wolf) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Edgar (Native Khan - Senator Amidala / Lion Heart) Görkem Özçelik idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Halis Karataş ile yarışta boy gösteren Alanalp (Bushranger - Shaylee / Victory Gallop) dördüncülük elde ederken, Nirvana (Graystorm - Tatvan Gülü / Lion Heart) Ali Yıldız idaresinde mücadeleyi beşinci tamamladı.

Koşunun galibi Emil Kurjak için bitiriş derecesi 1.35.56 olurken, farklar 4 Boy - Burun - 2 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Deniz Yağcı'ya kupasını merhum Orhan Doğa Özsoy'un oğlu Emre Özsoy verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yüksel Göktürk, Can N. Güven, Asli Üyemiz Hayrettin Karamazı ve davetliler de katıldı.
 

Orhan Doğa Özsoy

1924 yılında Ankara'da doğan Orhan Doğa Özsoy, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Yüksek Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. İETT Genel Müdürlüğü'nde Bölge Müdürü, Daire Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1969 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Özsoy, at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. Özsoy Ekürisi olarak Beylerbeyi I, Başkomutan ve Dalhan gibi sahibi olduğu safkanlarla açık koşular kazandı. 1975 ve 1982 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği yapan Özsoy, 1990 - 1992 yılları arasında ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu ve Moda Spor Kulübü Üyelisi olarak görev aldı. 2006 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Orhan Doğa Özsoy'u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri