Ömer Kaya Koşusu’nu Black Lion kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının katıldığı koşuyu Mehmet Karaarslan’ın sahibi olduğu, Uğur Karakoca ve Asaf Cem Şen’in yetiştirdiği Black Lion (Sidney’s Candy - Bayır Gülü / Strike The Gold) jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı. Antrenörlüğünü Abdullah Çiftçi’nin üstlendiği al erkek tay, kariyerinin altıncı galibiyetini elde etti.

Tabelanın ikinci basamağında Seriday (Victory Gallop - Steel Cat / Mountain Cat) yer alırken, Kübra Hanım (Win River Win - Doctor’s Soul / Sea Hero) üçüncülükte, Zolo Muum (Papa Clem - Controllable / Al’s Theatre) dördüncülükte, Ultra Shooter (Luxor - Ultramarine / Ultramar) da beşincilikte kendine yer buldu.

1400 metre çim pistte Black Lion için bitiriş derecesi 1.23.89 şeklinde oluşurken, koşudaki farklar 1/2 Boy - Boyun - 1,5 Boy - 2,5 Boy olarak sonuçlandı.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan tayın sahibi Mehmet Karaarslan’a kupasını merhum jokeyimizin kızı Emine Kaya takdim etti.

Safkanın antrenörü Abdullah Çiftçi’ye ise plaketini merhum Ömer Kaya’nın kardeşi Hüseyin Kaya verdi.

Merhum jokeyimizin ağabeyi Selim Kaya da kazanan tayın jokeyi Özcan Yıldırım’a plaketini takdim etti.

Şeref Tribünündeki törene Kulübümüz Asli Üyesi Oktay Serici, merhum Ömer Kaya’nın meslektaşları ve davetliler de katıldı.

 

Ömer Kaya

1986 yılında Şanlıurfa’da doğan Ömer Kaya, Kaya Ekürisi’nin bir ferdi olarak pistlere adım attı. Kariyeri boyunca yaklaşık 13 bin yarışta at binen Kaya, 1570 birincilik elde etti. Cumhurbaşkanlığı ve Gazi Koşularında önemli başarılar elde eden Ömer Kaya, 2007 yılında henüz 21 yaşında iken “Inspector” isimli safkanla Gazi Koşusu’nu kazandı.

2016 yılında Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden jokey Ömer Kaya’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri