Ömer Caf Koşusu’nu Yıldırımizi kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2022 yılı Ömer Caf Koşusu'nu jokeyi Vedat Abiş ile start alan Mehmet Albayrak'ın sahibi ve Karacabey Tarım İşletmeleri'nin de yetiştiricisi olduğu Yıldırımizi (Sonalp - Yeşilçay / Araslı) kazandı. Hakan Çelik'in antrene ettiği 4 yaşındaki al at bu galibiyetiyle yarış hayatının 7'nci birinciliğini kariyerine eklemiş oldu.

10 safkanın mücadele ettiği yarıştan Tumbul Çiçeği (Kaizbert - Tumbul Fatoş / Beyefendi) ikincilikle ayrılırken, Aşkartay (Hızlıtay - Zamangülü / Bilgin) üçüncü, Yücel (Demirdöven - Zehra Hala / Odinhan) dördüncü ve Kösef (Sonalp - Akay / Bilgin) de beşinci oldu.

Koşunun galibi Yıldırımizi için bitiriş derecesi 1.37.16 olurken, farklar ise Baş - Burun - 5 boy - Burun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Hakan Çelik'e ödülünü merhum Ömer Caf'ın torunu Mutlu Balyemez verdi.

Törende, kazanan atın antrenörü Hakan Çelik'e ve jokey Vedat Abiş'e günün anısına plaketlerini merhum Ömer Caf'ın torunu Mutlu Balyemez takdim etti.

Törene Adana Hipodrom Müdürü Bora Güralp de katıldı.

Ömer Caf

1925 yılında Adana’da doğan Ömer Caf, özellikle Arap atları konusundaki engin bilgi ve tecrübesiyle sahalarımızda uzun yıllar at koştu. Sahibi olduğu Satvet, Canberk, Ünal, Ertuğrul gibi şampiyon safkanlarla Hatay Koşuşu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kupası, Cumhuriyet Kupası gibi birçok önemli kupayı kazanma başarısını gösterdi. 1976 yılında aramızdan ayrılan Çukurovalı atçımız Ömer Caf’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri