Nuri Dürüst Koşusu'nun galibi Magic Flute oldu

3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1500 metre mesafe sentetik pistte yapıldı.

2023 yılı Nuri Dürüst Koşusu'nda jokeyi Halis Karataş ile start alan, Orhan Tanatar'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Magic Flute (Yıldırımbey - Smart Lady / Dehere) galibiyete uzandı. Şinasi Gökçe'nin antrenörlüğünü üstlendiği doru dişi tay ortaya koyduğu performansla 5'te 4 yapmış oldu.

Merhum Nuri Dürüst adına koşulan yarışta My Pretty Girl (Kafkaslı - Kısrağım / Luxor) ikincilik elde ederken, Operasyon (Scarface - Lisowska / Sri Pekan) üçüncü, Anarres (Luxor - My Lady / Mujtahid) dördüncü, Anadolu Güzeli (Mendip - Marshmallow / Luxor) de beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Magic Flute için bitiriş derecesi 1.32.48 olurken, farklar 2,5 Boy - 1 Boy - Baş - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.
 

Nuri Dürüst

1927 yılında İstanbul'da doğan Nuri Dürüst, İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu. 1982 yılında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde Genel Sekreter olarak görev alan Dürüst, sahibi olduğu ve yetiştirdiği Büyükbaba ve Güldeste gibi safkanlarıyla birçok önemli koşu kazandı. 2005 yılında aramızdan ayrılan Nuri Dürüst'ü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri