Nur Kutnak Koşusu'nun galibi Anadolu Zamanı oldu

2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği yarış, 1400 metre mesafe sentetik pistte koşuldu.

2022 yılı Nur Kutnak Koşusu'nda, Tuğban İzzet Aksoy'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu Anadolu Zamanı (Kaneko - Zaeemah / Shamardal) jokeyi Halis Karataş ile pistten galibiyetle ayrıldı. Alper Tepebaşı'nın antrene ettiği doru dişi tay ortaya koyduğu performansla dördüncü startındaki üçüncü birinciliğini kaydetmeyi başardı.

Merhum Asli Üyemizi andığımız mücadelenin ikincisi Head Vorker (Fast 'N' Famous - Mount Cavell / Vision And Verse) olurken, Jefe De Jefes (Papa Clem - Shibuya / Ocean Crest) üçüncü, Alparslan Bey (General Quarters - Sailingforthewin / Mizzen Mast) dördüncü, Brave Horse (Captain Rio - Brave Soul / Luxor) da beşinci olarak yarışı tamamladı.

Koşunun galibi Anadolu Zamanı için bitiriş derecesi 1.24.09 olurken, farklar Burun - 2 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Alper Tepebaşı'na kupasını Onur Kutnak verdi.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven, İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız ve davetliler de katıldı.
 

Nur Kutnak

1929 yılında İstanbul'da doğan Nur Kutnak, Robert Koleji'nden mezun oldu. Renault ve Vakıflar Bankası'nda çalışan Nur Kutnak, 1955 yılından itibaren, İstanbul Hilton Oteli'nde yiyecek içecek müdürü, Beyrut Phoenecia International, Endonezya Jacarta Intercontinental, Kudüs ve Singapur gibi birçok ülkede uluslararası yöneticilik yaptı. Oleyis İşletmeleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, ülkemizin çeşitli yerlerinde turizm işletmeciliği ve otelcilik yapan Nur Kutnak, İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda da işletmeci olarak uzun yıllar hizmet verdi. 1976 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Nur Kutnak, 1979 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2014 yılında aramızdan ayrılan Nur Kutnak'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri