Mustafa Kemal Tamer Koşusu'nu üst üste ikinci kez Kamus kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2022 yılı Mustafa Kemal Tamer Koşusu'nu, Deniz Kurtel'in sahibi olduğu Kamus (Gobakbey - Kamuran / Haberbatur) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde galibiyetle noktaladı. Sultansuyu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi 6 yaşındaki doru erkek safkan geçen seneki koşuyu da kazanmasını bilmişti. Hakan Yüzbaşı'nın antrenörlüğünü üstlendiği atın bu birinciliği kariyerinin onuncu galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan yarışın ikincisi Mübariz (Ateştopu - Yıldız Işığı / Ayabakan) olurken, Egeberk (Kafkas Şahı - Maşuka / Antepli) üçüncü, Süvari Angel (Turbo - Nurdangüzel / Emael) dördüncü, Sarraftay (Sarraf - Çıkmaznur / Çıkmaz) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

Koşunun galibi Kamus için bitiriş derecesi 2.16.09 olurken, farklar Burun - 1/2 Boy - 6 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Nimet Arif Kurtel'e ödülünü Saruhan Tamer verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ve M. Kerem Alkan da katıldı.
 

Mustafa Kemal Tamer

1920 yılında İstanbul'da doğan Mustafa Kemal Tamer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Askerlik görevini süvari subayı olarak yaptı. İş hayatına kaymakam vekili olarak devam eden Tamer, 1945 - 1949 yılları arasında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde II. Başkan olarak görev yaptı. Türkiye Jokey Kulübü'nün kuruluşu ve 6132 sayılı kanunun hazırlık çalışmalarında görev aldı. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Tamer, 1989 yılında İstanbul Komiserler Kurulu Başkanlığı yaptı. Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulanan Tamer, Murakıp ve Haysiyet Divanı Üyesi olarak da görev aldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri