Murat Yazıcı Koşusu'nu Topaz Girl kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 2100 metre mesafe çim pistte koşuldu.

2023 yılı Murat Yazıcı Koşusu'nda jokeyi Mustafa Çiçek ile start alan, Şahin Yıldırım'ın sahibi olduğu Topaz Girl (Kaizbert - Çeviknaz / Özgünhan) galibiyete uzandı. Tuğban İzzet Aksoy yetiştirmesi, Alper Tepebaşı'nın antrene ettiği al kısrak elde ettiği bu neticeyle üst üst 4. toplamda ise 6. galibiyetinin altına imza attı.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşunun ikincisi Nasuh (Baba Mevlüt - Nazlıçakar / Saruhanağa) olurken, Mister Win (Kaizbert - Tumbulhaber / Haberbatur) üçüncü, Cambazoğlu (Ayabakan - Şengülüm / Sergen) dördüncü, Rockstar (Turbo - Hekim / Druid) ise tabelanın son basamağında kendisine yer buldu.

Yarışın galibi Topaz Girl için bitiriş derecesi 2.24.23 olurken, farklar 4 Boy - 7,5 Boy - 4 Boy - 30 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Asli Üyemiz Nedim Akagündüz'e kupasını merhumun oğlu Abdullah Yazıcı takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ve İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.

Murat Yazıcı

1929 yılında Samsun'da doğan Murat Yazıcı, 1964 yılından itibaren Arap atları ile ilgilendi. Uzun yıllar at sahipliği yapan Yazıcı, atlara olan sevgisi sebebiyle hayatının büyük bir bölümünü Veliefendi Hipodromu'nda geçirdi. Adatepe, Rambo, Oflu, Boztepe isimli safkanların sahibi olan Murat Yazıcı, 1990 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2011 yılında aramızdan ayrılan Murat Yazıcı'yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri