Sabri Aksu’nun sahibi olduğu ve Anadolu Tarım İşletmeleri tarafından yetiştirilen Canımkardeşim (Ayabakan - Badekızım / Demirkazık) jokeyi Ercan Çankaya ile bir boy gecikmeli başladığı koşuda zafere uzanmasını bildi. Antrenörlüğünü Abdullah Çiftçi’nin üstlendiği 6 yaşındaki al at, son üç startında iki G3 koşu kazanma başarısı gösterdi. Canımkardeşim için 1400 metre kum pistte bitiriş derecesi ise 1.37.18 olarak kayıtlara geçti.
Yarışın ikincisi Özcan Yıldırım idaresindeki Pişman Ağa (Kopuz - Kamerlin / Rikardo) olurken, Tunçdağ (Özduran - Raziye / Albatur) Mehmet Akyavuz’la üçüncü, Kumbey (Karaüzüm - Ezonehir / Turbo) Ayhan Kurşun’la dördüncü, Hedbe (Berksoy - Dizi / Kökmenhan) Hışman Çizik’le beşinci sırada yer aldı. Koşudaki farklar ise 1,5 Boy - 3 Boy - Boyun - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.
Koşu sonrası düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Gülşen Kesici’ye plaketini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber verdi.
Safkanın jokeyi Ercan Çankaya'ya da plaketini yine Coşkun Adaber takdim etti.
Coşkun Adaber ayrıca eski Başkanlarımızdan Behçet Homurlu’ya da günün anısına plaket takdim etti.
Törene, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şubesi üyeleri ve gazilerimiz ile Adana Hipodrom Müdürü F. Bora Güralp de katıldı.
Misak-ı Milli
Misak-ı Milli, Erzurum ve Sivas Kongreleri'nde belirlenip geliştirilen ilkeler doğrultusunda, 28 Ocak 1920 tarihinde İstanbul’da bir araya gelen son Osmanlı Mebuslar Meclisi'nin gizli oturumunda oybirliği ile kabul edilen ve Türkiye'nin kabul ettiği asgari barış şartlarını açıklayan 6 maddelik bildiridir. Bildiri, mecliste “Ahd-i Milli Beyannamesi” adıyla kabul edilmiş, ancak daha sonra "Misak-ı Milli" olarak anılmıştır. Her iki deyim de “Ulusal Yemin” anlamına gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları, büyük ölçüde Misak-ı Milli ilkeleri doğrultusunda oluşmuştur.