Mimar Sinan Koşusu'nda zafere Maximus Boy uzandı

İstanbul İlkbahar-Yaz sezonunun 51. yarış gününde, 3 yaşlı safkan İngiliz tayları 2200 metre mesafe çim pistte boy gösterdi.

2022 yılı Mimar Sinan Koşusu'nda; Adnan Türkoğlu'nun sahibi olduğu Maximus Boy (Maximus Dream - No Comment / Thunder Bolt I) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde galibiyete uzandı. Hülya Yıldız yetiştirmesi safkan son olarak yine Ahmet Çelik ile boy gösterdiği ve galibiyetle ayrıldığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nun (A3) ardından bugün de birincilik elde ederek üst üste ikinci Açık koşu zaferini hanesine yazdırdı. Yasin Demirkıran'ın antrene ettiği doru erkek tayın bu birinciliği aynı zamanda toplamdaki sekizinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Birbirinden iddialı safkanların katılım gösterdiği mücadelede jokeyi Akın Sözen ile start alan Denso (Torok - Çamsakızı / Ocean Crest) pistten ikincilikle ayrılırken, Flying Nun (Luxor - Flying Saucer / Eagle Eyed) Sadettin Boyraz idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Gökhan Kocakaya ile koşuda boy gösteren Age Of Fire (Torok - Ateşin Kızı / Marlin) tabelanın dördüncü basamağında kendisine yer bulurken, Satoshi (Paco Boy - Belginim / Strike The Gold) Hışman Çizik idaresinde yarışı beşinci tamamladı.

Koşunun galibi Maximus Boy için bitiriş derecesi 2.17.49 olurken, farklar 5 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy - 14 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Yasin Demirkıran'a kupasını Eski Başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.
 

Mimar Sinan

Dünya mimarlık tarihinin en önemli mimarlarından olan Mimar Sinan, 1489 yılında Kayseri'de doğdu. Türk Mimarisi'ne ustalığı, mühendislik dehası ve ince işçiliği ile günümüzde bile hayranlık uyandıran ölümsüz eserler kazandırdı. Bu eserlerinden en önemlileri Şehzade Camii, Süleymaniye Camii ve ustalık dönemi eseri olarak adlandırdığı Selimiye Camii'dir. Yaptığı görkemli camilerin yanında, birçok külliye, han, hamam, köprü, medrese, türbe, su kemeri, kervansaray ve çeşmeler inşa etti. Dünya Sanat Tarihi'nde de çok önemli bir yere sahip olan Mimar Sinan, 1588 yılında vefat etti. Osmanlı Devleti'nin baş mimarı Mimar Sinan'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri