MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ BEYTULLAH 2020’YE HAZIRLANIYOR

Başarıdan başarıya yüzen İBB Spor Kulübü’nün sporcusu Beytullah Eroğlu, şimdi de gözünü 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na dikti. Milli gururumuz Eroğlu, Avrupa’dan ve Tokyo’dan altın madalya

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü (İBBSK), dünya çapında başarılara imza atan sporcu yetiştirmeye devam ediyor. İBBSK, dönemin Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından 1990’da İstanbullu gençlerin sporda aşama kaydetmesi, İstanbul’a spor bilinci kazandırılması ve olimpik anlayışın kentle özdeşleşmesi amacıyla kuruldu. Geçen 29 yıllık süre içerisinde birbirinden başarılı milli sporcular yetiştiren kulüp, uluslararası müsabakalarda göğsümüzü kabartarak İBB’nin ve İstanbul’un önemli değerlerinden biri haline geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Sporu yaşamın her alanına yayıyor; sağlıklı nesiller yetiştiriyoruz” söylemiyle yeniden şekillenen İBBSK’nın başkanlığına, 13 Eylül’de düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’yla Fatih Keleş geldi.

-KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU, TÜRKİYE’YE BİR İLK YAŞATTI-
Milli takıma 20 branşta sporcu yetiştiren İBBSK’nın “Özel Sporcular” kategorisindeki başarılı isimlerinden biri olan Beytullah Eroğlu, yeni bir zafer kazanmak için gece gündüz demeden çalışıyor.  Bedensel engelli milli yüzücü Beytullah Eroğlu, Meksika’da düzenlenen Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda dünya şampiyonluğunu kazanmıştı. Daha önce Avrupa şampiyonluğu ve dünya 3’ncülüğü bulunan 25 yaşındaki milli sporcumuz, 2017’deki şampiyonada, 50 metre kelebekte 38,35 saniyelik derecesiyle altın madalya kazanmış, tüm ülkeyi sevince boğmuştu. Eroğlu’nun başarısı, Türkiye’nin bu kategoride kazandığı ilk şampiyonluk olarak da tarihe geçti.

BEYTULLAH EROĞLU: “HEDEF 2020 TOKYO PARALİMPİK OYUNLARI”

Sultangazi’deki İBBSK Cebeci Spor Kompleksi’nde, Paralimpik Branşlar Spor Direktörü, Olimpik ve Paralimpik Yüzme Baş Antrenörü Mehmet Fatih Kurt’un gözetiminde, 25 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na hazırlanan milli sporcu Eroğlu, günün yaklaşık 9 saatini spor kulübünde geçiriyor.

Paralimpik Oyunlara kısa bir süre kaldığını ve heyecanlı bir şekilde çalıştığını belirten Eroğlu, duygularını şöyle anlattı:
“Tarihimizin ilk madalyasını 2011’de alarak Avrupa Şampiyonluğu’nu yaşadım. İstiklal Marşı’nı bütün Avrupa’ya ayakta söyletmenin gururu ile beraber. Ondan sonra birçok kez Avrupa ve dünya madalyaları aldım. 2017 yılında Dünya Şampiyonluğu gururunu bir kez daha yaşamak bize nasip oldu. Sıradaki hedefim; İnşallah 2020 yılında, önce Avrupa Şampiyonası’nda bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Sonrasında da Olimpiyat Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek yine bayrağımızı dalgalandırmak. Şimdiye kadar iki olimpiyata katıldım ve kıl payı ile madalyaları kaçırdım. Orada kaybetmemek için elimizden geleni yapacağız. Burada da çalışmalarımız en iyi şekilde devam ediyor. Amacım ilk sıraya yerleşmek. Bunun olacağına inanıyorum. Bu ülkenin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu bir kez daha göstermiş olacağız. Milletimiz bunu hak ediyor. Biz de bu uğurda elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.”

“Başarı tek kişi veya tek olayla olacak bir şey değil” diyen Eroğlu, İBBSK’nın kendisine sunduğu imkânlardan övgüyle bahsetti:
“Kulübümüz ve Başkanımız bize her türlü desteği veriyor. Burası başarı için biçilmiş kaftan. Burada yemeklerimiz, gıda mühendislerimiz ve diyetisyenlerimiz tarafından hazırlanıyor. Beslenmemize dikkat ediyoruz. Takviye aldığımız dönemler de oluyor.”

-MADALYALARIMI HEDİYE EDİYORUM-
Eski milli takım antrenörlerinden birinin, “Engelli bireyler de yüzebilir” sözünün yüzmeye başlamasında etkili olduğunu belirten Eroğlu, “Kaç madalyan var?” sorusuna da şu esprili cevabı verdi:
“Yüzlemeyi daha önce televizyonda dahi izlememiştim. Sadece sosyalleşmek amacıyla yüzmeye başladım. 7 yıl boyunca can simidi ile yüzerek yüzmeyi öğrenmeye çalıştım. 2007 yılında can simidini bıraktım. Ondan sonra profesyonel olarak çalışıp 2010 yılında Milli Takıma girdim. Yüzmek ve korkmak tezat gibi gözükse de insanlar sevdiği işi yaparsa başarılı olurlar. Ben her yıl bayrağımızı dalgalandırabildim. Madalyalarımın sayısını unuttum. Dokuz tane büyük madalyam var. Madalyalarımı dağıtıyorum, yeğenim amca dediğinde ona da madalya veriyorum.”

ANTRENÖR KURT: “KENDİSİNDEN ÇOK UMUTLUYUM”
Beytullah Eroğlu’nu çalıştıran Paralimpik Branşlar Spor Direktörü, Olimpik ve Paralimpik Yüzme Baş Antrenörü Mehmet Fatih Kurt da çalışmaların iyi bir şekilde ilerlediğini belirterek, “Kulübümüzün imkanları her geçen gün artıyor. Yeni yönetimle birlikte daha iyi imkânlar doğdu. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Zorlu yarışlara yaklaşık 10 ay gibi kısa bir süre kaldığını belirten Kurt şöyle devam etti: 
“Beytullah’ın olimpiyatlarda sıralamadan önce derecesinin gelişmesi bizler için önemli. Kendisini geliştirdikten sonra iyi bir sonuç alacağına inanıyorum. Hem sporcu kişiliği, hem performansıyla örnek bir sporcu. Kendisinden çok umutluyum. Son dünya şampiyonluğunda da antrenörü bendim.  Çok güzel bir duyguydu bizim için. Dünya şampiyonluğunu kazandığımızda değil, daha çok İstiklal Marşımız okunurken çok duygusal anlar yaşadık.”

 

 

 


Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi




















İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İSTANBUL Haberleri