Merhum Asli Üyelerimiz Sedat Özcan ve F. Derya Beşikçi'yi saygıyla anıyoruz

Sedat Özcan Koşusu (KV-8/Dişi) - 19.30

2005 yılında kaybettiğimiz Asli Üyemiz merhum Sedat Özcan adına koşulacak mücadele, 4+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarına mahsus olarak 1400 metre mesafe sentetik pistte yapılacak.

2023 yılı Sedat Özcan Koşusu'nda geçen yılın galibi Valley Of Flowers ile birlikte Hard Off Hüsne, Special One, Bonny Bomb, Guillotine, Hermione Granger, La Dame De Fer ve Splendid isimli kısraklar boy gösterecek.

Sedat Özcan

1924 yılında Manisa Turgutlu'da doğan Sedat Özcan, üniversite eğitimini İngiltere'de bulunan Hugderfield Technic College'de tamamladı. İş hayatını elektronik, tekstil, inşaat, turizm ve ziraat gibi birçok sektörde faaliyet göstererek sürdürdü. Çocuk yaşlardan itibaren at binen ve atlara büyük bir sevgi duyan Özcan, at sahipliğinin yanı sıra yetiştiricilik de yaptı. 1993 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1992 yılında "Prestige", 1994 yılında "As Jet" isimli safkanlarıyla Gazi Koşusu'nu iki defa kazanma başarısını gösterdi. 2005 yılında aramızdan ayrılan Sedat Özcan'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.


F. Derya Beşikçi Koşusu (KV-8/Dişi) - 21.30

14 Nisan Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda anacağımız bir başka Asli Üyemiz merhum F. Derya Beşikçi olacak. 3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının katılım göstereceği yarış, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte koşulacak.

2023 yılı F. Derya Beşikçi Koşusu'nda; Horror, Anarres, Atomic One, Kinesis, Lady North, Mira Linda, Red Sky, Rosa Di Papa, Royal Star, Steel Queen, The Love I Need ve Yoomee isimli taylar start alacak.
 

F. Derya Beşikçi

1955 yılında İstanbul'da doğan F. Derya Beşikçi, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nde eğitimini sürdürürken iş hayatına atıldı. Çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yapan Beşikçi, 1981 yılında ortaklarıyla birlikte Reklamevi'ni, ardından 1982 yılında Ofset Yapımevi'ni kurdu. Sahibi ve ortağı şirketlerde Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1984 yılında Gazi Koşusu'nu kazanan Mayide isimli kısrak ile atçılığa başladı. 1996 yılında kendi harasını kuran Beşikçi, Tenedos, Rokoko, Manali, Bebek Cafe, Sinyor Sassi, On Footh Trouble, Dr Lucky gibi başarılı safkanları sahamıza kazandırdı. 2002 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2009 yılında aramızdan ayrılan F. Derya Beşikçi'yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri