Merhum Asli Üyelerimiz Mustafa Kemal Tamer ve Nurullah Tolon'u saygıyla anıyoruz

Mustafa Kemal Tamer Koşusu (KV-7/DHÖW) - 15.00

2009 yılında kaybettiğimiz Asli Üyemiz merhum Mustafa Kemal Tamer'i anacağımız mücadele 4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapılacak.

2022 yılı Mustafa Kemal Tamer Koşusu'na geçen senenin galibi Kamus ile birlikte Süvari Angel, Yavuz Reis, Mübariz, Sarraftay ve Egeberk isimli safkanlar katılacak.
 

Mustafa Kemal Tamer

1920 yılında İstanbul'da doğan Mustafa Kemal Tamer, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Askerlik görevini süvari subayı olarak yaptı. İş hayatına kaymakam vekili olarak devam eden Tamer, 1945 - 1949 yılları arasında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde II. Başkan olarak görev yaptı. Türkiye Jokey Kulübü'nün kuruluşu ve 6132 sayılı kanunun hazırlık çalışmalarında görev aldı. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Tamer, 1989 yılında İstanbul Komiserler Kurulu Başkanlığı yaptı. Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulanan Tamer, Murakıp ve Haysiyet Divanı Üyesi olarak da görev aldı.
 

Nurullah Tolon Koşusu (KV-7/Dişi) - 16.00

26 Ekim Çarşamba günü İstanbul programının bir diğer önemli mücadelesi de 1989 yılında yaşamını yitiren Asli Üyemiz merhum Nurullah Tolon adına koşulacak yarış olacak. Bu mücadelede 2 yaşlı dişi safkan İngiliz tayları 1400 metre mesafe sentetik pistte boy gösterecek.

2022 yılı Nurullah Tolon Koşusu'nda; Nurselin, Hedefim Sensin, Anadolu Ezgisi, Anadolu Güzeli, Beyond The Sea, Dolce Fiamma, Evolve, My Cinnamon ve Super Sweet isimli taylar start alacak.
 

Nurullah Tolon

1904 yılında İstanbul'da doğan Nurullah Tolon, İstanbul Yüksek Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. Almanya'da ziraat üzerine doktora yaptı. Ardından Devlet Ziraat İşletmeleri Kurumu Ziraat Müdürlüğü, Zirai Donatım Kurumu Müdürlüğü ve Ticaret Vekaleti Dış Ticaret Dairesi Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. 5. Dönem Adana Milletvekili olarak parlamentoya giren Tolon, 6. Dönemde Bursa Milletvekilli seçildi. 1951-1954 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği de yapan Nurullah Tolon, akademik kariyerine Bonn Üniversitesi'nde devam etti. 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Küçük yaşlardan itibaren at binen Tolon, aynı zamanda Ankara Atlıspor Kulübü kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1986 yılında aramızdan ayrılan değerli siyasetçi Nurullah Tolon'u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri