Mencule Koşusu’nda zafer Büyük Yıldız’ın oldu

Günün en önemli mücadelesinde 4 yaşlı 6 Arap kısrağı 2000 metre kum piste çıktı. Gökhan Yıldız’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Büyük Yıldız (Uçanoğlu - Dilşeker / Özgünhan) jokeyi Gökhan Kocakaya ile 2.28.33’lük dereceye imza atarak zafere uzandı. Emin Karataş antrenesindeki al kısrak, son startında aynı pistteki KV-6 koşudan galip ayrılmıştı.

2023 yılı Mencule Koşusu’nu (Açık-A3/DHT/D) izlemek için tıklayınız.

Uzak farkla kazanan Büyük Yıldız’ın ardında ikincilik, Akın Sözen ile Gözpınarı (Karaüzüm - İncinaz / Yelhan) isimli safkanın olurken, Güzel Muğlalı (Güntay - Altın Kemer / Aslanalp) Ercan Çankaya’yla üçüncü, Hoşgör (Kara Yağız - Hoşnur / Volga.2) Hışman Çizik’le dördüncü, Ateşim (Balıkhan - Dağ Yeli / Alpak) de Sadettin Boyraz’la beşinci oldu. Koşuda farklar ise 10 Boy - 9 Boy - Boyun - Boyun şeklinde sonuçlandı.

 

MENCULE.1931 O.A. (1931 - 1961)
(Küheylan Cietni - Küheyle)

1931 yılında Bağdat'ta doğan Arap kısrak Mencule, 1936 yılında ithal edilerek ülkemize getirilmiştir. Arap atçılığının soy kurucu kısraklarından olan Mencule familyasının temsilcileri arasında Akçıkmaz, Albatur, Antepli, Atak, İlbeyi, İncinur, Özüşan, Peksoy, Sağanak, Uçbeyi ve Yücelir gibi hem yarış hayatlarında hem de hara yaşamlarında başarılı safkanlar yer almıştır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri