Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi Açılıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un anısına kurulan Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıl dönümünün kutlandığı 12 Mart’ta açılıyor.

Beykoz Belediyesi tarafından şairin adını yaşatmak, eserlerini ve şiirlerini yeni nesillere tanıtmak amacıyla kurulan Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi’nde şairin kitapları, fikri ve edebi mücadelesini anlatan yazıları sergilenecek.

Safahatın İlk Nüshası Müzede

Merkez Mahallesi’nde Vakıflar Genel Müdürlüğünden devralınarak aslına uygun restore edilen 3 katlı tarihi binada kurulan müzede Akif merhumun şiir külliyatından oluşan Safahat’ın ilk nüshası da yer alıyor.

Müzede şairin eserleri ve kitaplarının sergilendiği bir bölüm, şiir odası,  kütüphane ve etüt sınıfları bulunuyor. Ziyaretçiler şiir odasında Akif’in şiirlerini sesli olarak dinleyebiliyor.

Kültür-sanat kursları ve kültür çalışmalarının da yapılacağı mekânda yeni nesiller Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri ve milli mücadeleye katkılarını kapsamlı şekilde öğrenme ve görme imkânı bulacak.  

Tarih:12 Mart 2018 Pazartesi

Yer: Merkez Mah. Kelle İbrahim Cad. Berkecan Sok. No:3

(Beykoz Merkez Serbostani Mustafa Ağa Cami Arkası)

Saat: 12:00

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Büyükşehir Haberleri