Mahalle Muhtarı artık evlendirecek !

İçişleri Bakanlığı'nın hazırlayıp Meclis'e sunduğu "İç Güvenlik Paketi" ile köyken mahalleye dönüştürülen mahalle muhtarlıklarına, evlendirme yetkisi verilecek.

 İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasını taşıyan 43 maddelik "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazın Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

İlgili kanun uyarınca köyken mahalleye dönüştürülen mahalle muhtarlıklarına, evlendirme memurluğu yetki ve görevi verilebilecek.
YABANCILARA KİMLİK NUMARASI
Tasarıyla, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 3. maddesindeki tanımlar gözden geçiriliyor, ifadeler güncelleniyor, ihtiyaç duyulan tanımlar ekleniyor ve kanunun tümünde terim birliği sağlanıyor.
İçişleri Bakanlığı, özel kütükleri kağıt, elektronik veya sadece elektronik ortamda tutmaya ve ilgili kurumların uygun görüşünü alarak kağıt ortamında düzenlenen nüfus olayları ve adrese ilişkin dayanak belgelerin bu kurumlarca muhafaza edilmesine yetkili olacak.
İkamet izni verilen yabancılar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce kimlik numarası verilerek yabancılar kütüğüne kaydedilecek. Türkiye'de bulunan yabancılara ikamet izni şartı aranmaksızın kimlik numarası vermeye İçişleri Bakanlığı yetkili olacak.
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Tarlaya değil Okula
Yaşam Yaratıcıları, Kağıthane Fen Bilimleri Okulları'nda yetişiyor
Sarıyer Rumeli Kavağı Spor Kulübü'nden başarılı sonuçlar
"Ver Kaç" romantik komedi filmi 15 Eylül'de sinemalarda!..
Mardinli ve Siirtli Çocuklar Sarıyerde