“Mahalle Bizim, Kararlarımız Ortak” Sloganıyla Esenyurt’ta Yeni Dönem…

Kararlar Halkla Birlikte Alınıyor: Selahaddin Eyyübi’den StartVerildi

Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’u ortak akılla buluşturmak ve katılımcı demokrasiylekentin geleceğini inşa etmek üzere başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın ilkinigerçekleştirdi. Selahaddin Eyyubi Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen BaşkanÖzer, yurttaşların taleplerini ve sorunlarını dinledi; yapılması planlanançalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 “Mahallemiz Bizim, Kararlarımız Ortak”sloganıyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın ilkini Selahaddin EyyubiMahallesi’nde gerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,vatandaşlarla sohbet ederek onların taleplerini dinledi ve çözüm önerilerinipaylaştı. Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda düzenlenen buluşmaya Başkan Özer’in yanısıra Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, mahallemuhtarı ve yurttaşlar katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Özer; “Halkındesteğini almadan iş yapamayız; katılımcı demokrasinin en önemli unsuru halkıdinlemektir. Bu nedenle halkın karar alma süreçlerine daha fazla katılımsağlamasını önemsiyorum” açıklamasında bulundu.

“Sorunlarınıza Çözümler Bulmak Üzere Toplandık”

Programa başlarken yaptığı konuşmada,göreve geldiği günden bu güne kadar gösterdiği gayreti anlatan Başkan Özer;“Bugün burada, sizlerin güvenine layık olabilmek için verdiğimiz çabayıanlatmak, sizleri dinlemek ve sorunlarınıza çözümler bulmak üzere toplandık.”dedi. İlçede yaptığı çalışmalarla halkın güvenine layık olmayı amaçladığınıbelirten Özer; “Herkes belediyeye gelemeyebilir, biz halkın ayağına gidelimdedik. Bu yüzden her mahallede toplantılar düzenleyip halkımızı dinliyoruz.Bugüne kadar birçok yol, park, kreş yaptık, aş evleri açtık, okulları tamirettik. Ancak daha yapacak çok işimiz var,” şeklinde konuştu.

Mahallede yapılan her çalışmadahalkın katılımını önemsediklerini belirten Özer, konuşmasına şunları ekledi:“Halkın desteğini almadan iş yapamayız; katılımcı demokrasinin en önemli unsuruhalkı dinlemektir. Örneğin, bir temizlik şantiyesi projesi planladık. Fakathalkımız o bölgede istemediğini söyleyince, hemen başka bir yere taşıdık. Bizhalka rağmen iş yapmayız. Ancak sizden ilk olarak ricam; öncelikle mahallemizinortak sorunlarını dile getirin. Ortak sorunlar çözülürse mahallemiz iyi olur,siz de iyi olursunuz. Sonrasında ise kişisel sorunlarınızı ilgili ekiplerimizeyazılı ya da sözlü olarak iletmenizi istiyorum. Bu şekilde hep birlikte, el elevererek mahallemizi daha iyi bir yer haline getireceğiz.”

Pazar Yeri Müjdesi

Buluşmada, mahallelerinde pazarolmadığı için uzak noktalara gitmek zorunda kaldıklarını belirten ve pazarkurulması talebinde bulunan vatandaşlara Başkan Özer, pazar alanı çalışmasınınmüjdesini verdi. Modern bir pazar alanı kurulması için çalışmalarabaşladıklarını belirten Özer; “Mahallemizin pazar ihtiyacını gidermek içinproje hazırlıklarına başladık. Selahaddin Eyyubi Mahallesi’ne modern bir pazaralanı kazandıracağız. Bu sayede mahalle sakinlerimiz, ihtiyaçlarını daha yakınbir yerden karşılayabilecek,” diyerek mahalle halkını sevindirdi.

Modüler Kreş ve Yeni Sosyal Alan Müjdesi

Başkan Özer, Selahaddin EyyubiMahallesi’nde 1551. Sokak’ta bulunan 8 bin 800 metrekarelik çamlık alanda projeçalışmalarına başlandığını da duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilekoordineli yürütülen projede, bölgeye bir modüler kreş kazandırılacağımüjdesini veren Özer, çocuklar ve aileler için yeni sosyal alanlaroluşturulacağını belirtti. Programda ulaşımla ilgili çalışmalardan da bahseden BaşkanÖzer, İETT seferlerinin artırıldığını ve güzergahlarda iyileştirmeler yapılmasıiçin İETT ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Çocuklar Özer’den İsteklerde Bulundu

Esenyurt halkının yoğun katılımgösterdiği etkinlikte, çocuklar da Başkan Özer’den birtakım isteklerde bulundu.Mahallelerinde yüzme havuzu olmadığı için pakın havuzunda yüzmek zorundakaldığını belirten çocuk ise programa katılanları gülümsetti. Başkan Özer’e talepleriniileten çocuklar yüzme havuzunun yanı sıra; oyun ve spor alanlarının artırılmasınıistedi. Çocukların taleplerini dikkatle dinleyen Başkan Özer, gelecektekiplanlarında bu istekleri de mutlaka göz önünde bulunduracağını ifade etti.

6 Ayda Yapılan Çalışmalar Anlatıldı

Buluşmanın sonunda, Başkan Özer,Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde son 6 ayda yapılan çalışmalara da değindi.Mahallede altyapı yenilemesi yapıldığını, park alanlarının iyileştirildiğini veçeşitli sosyal projelerin hayata geçirildiğini belirterek, önümüzdeki süreçtemahallede daha fazla sosyal donatı alanı ve hizmet sunmayı planladıklarınıvurguladı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri