Macau Koşusu'nu Point Of Finally kazandı

3 yaşlı İngiliz taylarının katılımıyla gerçekleştirilen yarış 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.



Keyifli bir mücadeleye sahne olan 2023 yılı Macau Koşusu'nu; Oktay Ferhan Bitirmiş'in sahibi, Cem Sevim'in yetiştiricisi olduğu, Barış Topçu tarafından antrene edilen doru erkek tay Point Of Finally (Point Of Entry - Awesome Aphra / Awesome Again) jokeyi Görkem Özçelik ile kazandı.

Koşuda ikinciliği, Sound Of Summer (Torok - Lady Derya / Unaccounted For) elde ederken, El Maestro (Tasleet - Rene Magique / Mount Nelson) üçüncü, Tayyar Ali (Fast 'N' Famous - Belvedere / Ajmera) dördüncü ve son olarak Bakla Kırı (Havana Grey - Shadow Spirit / Makfi) ise beşinci oldu.

Kazanan Point Of Finally için bitiriş derecesi 1.11.12 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 3 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde oluştu.

Koşunun ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi Oktay Ferhan Bitirmiş'e kupasını, Kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı verdi.



Safkanın antrenörü Barış Topçu ise plaketini Kulübümüz Asli Üyesi Kemal Arif Turan'ın elinden aldı.
 


Koşuyu kazanan tayın jokeyi Görkem Özçelik'e ise plaketini Yönetim Kurulu Üyemiz Tuğban İzzet Aksoy verdi. Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven ile Asli Üyemiz İsmail Hadioğlu da katıldı.
 

 

MACAU JOKEY KULÜBÜ

Geleneksel Çin ve Avrupa kültürlerini bir araya getiren ve kendine has bir karakteri olan Macau, Çin’in iki özel yönetim bölgesinden biridir. 1989 yılında Macau Trot Kulübü el değiştirerek Macau Jokey Kulübü ismini aldı ve bu değişim o zamanlar Portekiz’in sömürgesi olan Macau’da düz koşuların başlangıcı oldu. Macau Jokey Kulübü yönetimine 1991 yılında Dr. Stanley Ho’nun liderliğinde bir kurul getirildi. Macau Jokey Kulübü tarafından tüm yıl boyunca yarışlar düzenlemektedir. Cuma günleri gece yarışı ve hafta sonları gündüz yarışı olmak üzere haftada iki gün yarış koşulmaktadır. Macau’nun en yüksek ikramiyeli koşusu, 2.3 Milyon Hong Kong Doları ikramiyeyle (yaklaşık 300.000 Amerikan Doları) yerli bir G1 koşusu olan “Macau Derbisi”dir. Macau Jokey Kulübü’nün misyonları arasında, dünya çapında diğer yarış otoriteleriyle ilişkileri ve yarışçılık sektörünü geliştirmek yer almaktadır. Macau Jokey Kulübü yaklaşık 800 çalışanı ile Macau’nun en büyük özel firmaları arasında yer almakta ve çeşitli yardım kuruluşlarını desteklemede çok aktif bir rol oynamakta ve yerel öğrencilere burs vermektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri