M. Niyazi Polatyar Koşusu'nu Papagallo kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış, 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı M. Niyazi Polatyar Koşusu'nu, Kemal Kurt'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu Papagallo (Saxon Warrior - Winter Aconite / Reckless Abandon) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Mehmetcik Aydoğdi'nin antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tay sergilediği performansla yarış hayatının 6. startındaki 3. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşuda Urfa Aslanı (Approve - Waimaria / High Chaparral) ikincilikle pistten ayrılırken, Son Of The Queen (Marcavelly - Gifted Sultan / Lion Heart) üçüncü, Taylolo (Three Valleys - Güllüzar Sultan / Dehere) dördüncü, Veni Vici (Native Khan - El Suena / Zoffany) de beşinci olarak yarışı tamamladı.

Koşunun galibi Papagallo için bitiriş derecesi 2.10.78 olurken, farklar 1 Boy - 1 Boy - 1 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Asli Üyemiz Kemal Kurt'a kupasını Merhum M. Niyazi Polatyar'ın eşi İnci Polatyar verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce, Asli Üyemiz Zekeriya Ahsen Kurum ve davetliler de katıldı.
 

M. Niyazi Polatyar

1935 yılında İzmir'de doğan M. Niyazi Polatyar, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı. 1958 yılında atçılığa başlayan Polatyar, sahibi olduğu Tagorina ve Nazluş isimli safkanlarla Dişi Tay Deneme, Kraliçe II. Elizabeth gibi önemli yarışlar kazandı. 1984 yılında Esperanto isimli atıyla Gazi Koşusu'nda ikinci olan Polatyar, aynı yıl Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nda birinci olarak kupanın sahibi oldu. Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde Genel Sekreterlik ve Başkanlık görevlerinde bulunan Polatyar, 1992 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1997 yılında Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999-2003 yılları arasında Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu. Şanlıurfa ve Elazığ Hipodromlarının açılışında katkıları bulunan Polatyar, Karacabey Harası'nın kuruluş çalışmalarında da yer aldı. 2005 yılında aramızdan ayrılan M. Niyazi Polatyar'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri