M. Halim Celaloğlu Koşusu'nun galibi Madras oldu

2 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak gerçekleştirilen koşu, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte start aldı.

2023 yılı M. Halim Celaloğlu Koşusu'nda jokeyi Müslüm Çelik ile start alan, İhsan Erten'in sahibi olduğu Madras (Halicarnassus - Cihannur / Unaccounted For) pistten galibiyetle ayrıldı. Emine Erten yetiştirmesi, Bünyamin Polat'ın antrene ettiği doru erkek tay daha önce yine Müslüm Çelik idaresinde katılım gösterdiği 2 koşuda olduğu gibi bu mücadeleyi de birincilikle noktayıp 3'te 3 yapmış oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışta Pitfall (Mendip - Eolion / Distant Relatvie) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Ride The Lightning (Torok - Invincible Rock / Divine Light) pistten üçüncülükle ayrıldı.
 

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Ferdi Kip'e kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven verdi.

Törene İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.
 

M. Halim Celaloğlu

1927 yılında İstanbul'da doğan M. Halim Celaloğlu, uzun yıllar çiftliğinde tarım ve hayvancılıkla uğraştı. Amcası Prens Halim Sait Türkhan'ın da teşvikiyle safkan İngiliz atı yarışçılığı ve yetiştiriciliği yaptı. 1977 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Celaloğlu, 1978 yılında Cihangir Harmony isimli safkanla Gazi Koşusu'nu kazandı. 2001 yılında aramızdan ayrılan M. Halim Celaloğlu'nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri