KREŞLİ MİNİKLER HEM EĞLENDİ HEM DE DEPREM KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

Kartal Belediyesi’nin Arama Kurtarma Derneği AKUT’la işbirliği içinde devam ettiği proje kapsamında kreşli minikler hem deprem gerçeğini öğr..

Kartal Belediyesi’nin Arama Kurtarma Derneği AKUT’la işbirliği içinde devam ettiği proje kapsamında kreşli minikler hem deprem gerçeğini öğrendi, hem de eğlendi.

AKUT Vakfı’nın ‘Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım’ sloganıyla başlattığı çalışma kapsamında ‘AKUT Dağında Şaşkın Kral’ adlı tiyatro oyunu, bu kez Kartal Belediyesi Atalar Merkez Kreş’te eğitim gören öğrenciler için sahnelendi. Deprem sırasında ve sonrasında nasıl hareket edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olan çocuklar bir yandan da oyunu izlerken eğlendi. Öğrenciler, tiyatro gösterisi sonrasında da Nasuh Mahruki’ye depremle ilgili sorular sordu. 

Başkan Altınok Öz’e Miniklerden Büyük İlgi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de AKUT’la birlikte yürütülen proje kapsamında öğrencilerle biraraya gelmek ve yaklaşan Anneler Günü için düzenlenen etkinliğe katılmak amacıyla Atalar Merkez Kreşi’ne geldi. Ziyarette, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Onursal Üyesi Nasuh Mahruki, Gazeteci- Yazar Mustafa Mutlu, Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel hazır bulundu. Başkan Altınok Öz, ziyarette miniklerle uzun süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Kreş öğrencileri de ziyaret boyunca Başkan Altınok Öz’e ve beraberindekilere yoğun ilgi gösterdi.  

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Oyun, çocuklara hitap eden ve bilinçlendirme konusunda çok etkili bir oyun. AKUT’a, çocuklarımıza verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 


Kaynak: Kartal Belediyesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Büyükşehir Haberleri