Kosova Koşusu'nu Soydere kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Kosova Koşusu'nu Abdullah Adanır'ın sahibi ve Mete Dertli'nin de yetiştiricisi olduğu Soydere (Berksoy - Beyazmelek / Halid) jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazandı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği 6 yaşındaki kır at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 13'üncü birinciliğini elde etti.

9 safkanın katıldığı koşuda Mehmet Kaya'nın idaresindeki Taşan (Tümöz Bey - Kamuran / Haberbatur) ikinci olurken, Akın Sözen'in bindiği Tunç Siperi (Kurtel - Yetenekli / Ayabakan) üçüncü, Hışman Çizik ile start alan Demirperde (Altaha - İlaydahanım / Tamerinoğlu) dördüncü ve Mehmet Nuri Sunkar'la Şahin Mahmut (Turbo - Dilazat / Demirkazık) da beşinci oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Koşunun galibi Soydere için bitiriş derecesi 2.07.23 olurken, farklar ise 1,5 Boy - 1,5 Boy - 1,5 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından gerçekleşen törende, kazanan safkanın sahibi adına Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Selman Taşbek'e kupasını, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce takdim etti. Törene davetliler de katıldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri