Köroğlu Koşusu'nun galibi Sönmezbey oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 1900 metre mesafe çim pistte yapıldı.

2023 yılı Köroğlu Koşusu'nda jokeyi Mehmet Akyavuz ile start alan, Hakan Sönmez'in sahibi olduğu Sönmezbey (Win River Win - Didemim / Darnay) pistten galibiyetle ayrıldı. Atalay Sarmış yetiştirmesi, Seit Kan'ın antrenörlüğünü üstlendiği 6 yaşındaki doru erkek safkanın elde ettiği bu netice üst üste 4. toplamda ise 11. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne olan koşunun ikincisi Antiochos (Banknote - Star Leaf / Champs To Champs) olurken, Queimada Grande (Luxor - Nightingale / Pivotal) üçüncü, Çetrefilli (Supertzar - Andalucia / Manila) dördüncü, Hunting (Justenuffhumor - Adastralina / Ocean Crest) beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Sönmezbey için bitiriş derecesi 1.54.80 olurken, farklar Burun - Burun - 2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen ve Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya'nın da katıldığı törende, kazanan safkanın sahibi adına Tolga Gedikoğlu'na ödülünü Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir verdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri