Kemal Ararat Koşusu’nda kazanan Aktaşkaya oldu

3 yaşlı Arap taylarına mahsus yarış, 1400 metre mesafede çim pistte koşuldu. Ahmet Kaya’nın sahibi olduğu, Kaya Dünyası Ltd.Şti. tarafından yetiştirilen Aktaşkaya (Kafkaslıefsanesi - Nargüzeli / Yavuzca) jokeyi Hakan Yıldız’la 1.33.54’lük derece yaparak koşuyu kazanmayı başardı. Antrenörlüğünü Seçkin Aydoğan’ın üstlendiği al erkek tay, katıldığı 10’uncu koşuda 3’üncü galibiyetini elde etti.

Kazanan safkanın ekürisi Mucize Han (Mücizekaya - Tutkukaya / Sultan De Faust) ikinciliğe yerleşirken, Sürgün Kral (Baba Mevlüt - Benil / Ağa Karaca) üçüncü, Kayaların Efendisi (Yürekkaya - N'djamena / Kerbella) dördüncü, Çelikmert (Kaizbert - Kendir / Palaz) de beşinci oldu. Koşuda farklar ise 1 Boy - Burun - 2,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

 

Kemal Ararat

1938 yılında Malatya’da doğan Kemal Ararat, At Yarışı Yazarları Derneği’nin ilk başkanı ve kurucu üyelerindendir. Türk basınının önemli şahsiyetlerinden biri olan Kemal Ararat’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri