Kartal'da Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası Başlıyor:

Kartal Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yıl dönümüne özel Kartal Belediyesi Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası düzenliyor.

Kartal Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümüne özel olarak düzenlediği Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası ile satranç severleri bir araya getiriyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen bu önemli turnuva, 26-27 Ekim tarihlerinde Kartal Bilim ve Teknoloji Merkezi Makina Hangar’da gerçekleştirilecek.

Kartal Belediyesi Satranç Akademisi'nin öncülüğünde düzenlenen bu turnuva, TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Kartal İlçe Temsilciliği'nin iş birliğiyle organize ediliyor. Turnuva, 08 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 16 yaş ve altı ile açık kategori olmak üzere dört farklı kategoride yapılacak ve İsviçre sistemiyle, 6 tur üzerinden gerçekleşecek. Her oyuncunun hamle süresi ise 35 dakika + 30 saniye olarak belirlendi. 

Turnuva boyunca sporcular stratejik zekalarını konuşturarak Cumhuriyet Kupası için kıyasıya mücadele edecek. Dereceye giren sporcular ise Kartal Belediyesi tarafından ödüllendirilecek.

Turnuvaya katılmak isteyen sporcular, 21 Ekim 2024 tarihinde kayıt yaptırmaya başlayabilecek ve başvurular 24 Ekim’de sona erecek. 

Bu anlamlı etkinlik, hem satranç sporunun yaygınlaşmasına katkı sunarken, Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu da satranç tahtasında yaşatmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kartal Haberleri