Kardeş Kültürler Festivali’nde Serhat Rüzgarı Esti…

Âşıklık GeleneğiEsenyurt’ta Yeniden Hayat Buldu

Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali'nin üçüncü gününde âşıklarsahnedeydi. Âşıklık geleneğinin motiflerini Esenyurtlularla buluşturansanatçılar, dinleyicilere hem eğlenceli hem de duygu dolu anlar yaşattı.

Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği iş birliği ileorganize edilen Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali, üçüncü gününde Esenyurt’tayaşayan halk âşıklarını, Esenyurtlular ile buluşturdu. Esenyurtluların severekdinlediği âşıklar Vahit Köroğlu, Orhan Üstündağ, Erzade Kapan ve AhmetPoyrazoğlu’nun sahneye çıktığı gece, renkli görüntülere sahne oldu. Atışma,lebdeğmez, taşlama ve ağıt gibi âşıklık geleneğinin temel motifleriniseslendiren âşıklar, birbirinden güzel türkülerle Esenyurtluları hem eğlendirdihem de duygusal anlar yaşattı.

“BaşkanımızınHer Birinize Selamları Var”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in sanata vesanatçıya verdiği önemi anlatan Başkan Yardımcısı Orhan Ayyıldız, etkinliğinsonunda sahnedeki aşıklara çiçek verdi. Ayyıldız konuşmasında, “Esenyurt’ukültürün ve sanatın başkenti yapmak için gece gündüz demeden çalışan BaşkanımızProf. Dr. Ahmet Özer’in hepinize selamlarını iletiyorum” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri