Karayel Koşusu'nda zafer Lion Victory'nin oldu

2 yaşlı İngiliz taylarının sezon içerisindeki iki G1 koşudan ilki olma özelliğine sahip Karayel Koşusu (diğeri Çaldıran Koşusu'dur), tamamı erkek 8 tayın katılımıyla, çim pistte 1300 metre mesafede düzenlendi.



Geçtiğimiz yıl Aegean Finale isimli safkanın birincilikle tamamladığı Karayel Koşusu'nun 2022 yılı galibi; Selahattin Çizik'in sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Arzu Kılıç tarafından antrene edilen Lion Victory (King David - Rafia / Ramadan) oldu. Sezonun bu önemli koşusuna Hışman Çizik ile katılan tay, start almış olduğu 4. koşudan 3. birinciliğini çıkarmış oldu. Doru erkek tay son olarak Demokrasi ve Milli Birlik Günü Koşusu'nda (G2) start almış ve bu koşuyu Nirvana isimli tayın arkasında ikinci olarak tamamlamıştı.

Mücadelenin ikinciliğini, Halis Karataş idaresindeki Bright Fire (Native Khan - La Colita / Ice Man) elde ederken, Mehmet Salih Çelik idaresindeki Altınsima (Kırdemirkır - Queen Of The Storm / Indigo Red) üçüncü, Yamaniko (General Quarters  - Bled / Lion Heart) isimli tay Müslük Çelik ile dördüncü ve son olarak Nirvana (Graystorm - Tatvan Gülü / Lion Heart) ise Vedat Abiş idaresinde beşinci olarak Karayel Koşusu'nu tamamladı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Koşunun galibi Lion Victory için bitiriş derecesi 1.17.44 olurken, farklar 3 Boy - 1 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Selahattin Çizik'e kupasını, antrenörü Arzu Kılıç ve Jokeyi Hışman Çizik'e ise plaketlerini, Kulübümüz Asli Üyesi Oktay Serici verdi.



Törene, Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

KARAYEL ( 1970 - 2000 )

( Prince Tudor - Linda / Cihangir )

8 Nisan 1970 tarihinde dünyaya gelen Karayel, 1972 yılında başladığı ve 3 yıl süren yarış hayatında birçok önemli başarıya imza atmış ve 18 koşuda 18 birincilik yaparak kariyerini yenilgisiz noktalamıştır. 2 yaşlı taylar için yılın en önemli yarışı olan G1 Çaldıran Koşusu'nu kazanıp 5 koşuda 5 galibiyet ile 2 yaşlılık sezonunu tamamlayan Karayel, 3 yaşlılığında ise G1 Erkek Tay Deneme, G1 Gazi Koşusu ve G1 Ankara Koşusu'nu kazanıp Triple Crown yapmayı başarmıştır. Karayel, aynı yıl içerisinde G1 Cumhurbaşkanlığı ve G1 Başbakanlık Koşuları'nı da kazanma başarısı göstermiştir. Karayel, hara hayatında da aygır olarak birçok önemli yavrular kazandırmıştır. Karayel'in oğlu Seren.I 1983 yılında Türkiye'nin 4. Triple Crown galibi safkanı olurken, bir diğer oğlu Cartagena ise bir sonraki yıl G1 Erkek Tay Deneme ve G1 Gazi Koşusu'nu kazanmayı başarmıştır. Grup koşu galibiyeti olan yavruları; Alalım, Gizmo, Hugo, Karanimo, Kapkara, Mahinur, Tezeren ve Yavça'dır. Kısrak babası olarak ise Grup koşu kazanan temsilcileri; Dare-Devil, Popular Demand, Mighty Moor, Nursultan, Serdarbey ve Ultramar'dır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri