KANSER TARAMA TIR’I BAYRAMPAŞA’DA!

Bayrampaşa Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile kanseri erken teşhis etmek amacıyla Bayrampaşa’ya getirilen Sağlık Bakanlığı’nın Kanser Tarama TIR’nda, 2 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında kadınlara ücretsiz olarak kanser taraması yapılacak

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Rahim Ağzı ve Meme Kanseri taramaları 81 ilde ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bayrampaşa Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Bayrampaşa’ya getirilen Kanser Tarama TIR’ında 2 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında Kocatape Mahallesi 50. Yıl Caddesi üzerinde bulunan Semih Erden Spor Salonu’nun yanındaki alanda kadınlara ücretsiz olarak kanser taraması yapılacak.  ‘Geziciketem’ ve ‘gezicimamografi’ TIR’ları 30 ila 65 yaş aralığındaki kadınları Rahim Ağzı Kanseri taramasına, 40 ila 69 yaş aralığındaki kadınları ise Meme Kanseri taramasına bekliyor.

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI NASIL YAPILIR VE KİMLER KATILABİLİR?
Ücretsiz kanser taramaları, 81 ilde bulunan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri’nde (KETEM) yapılmaktadır.

Meme Kanseri taramalarına 40-69 yaş aralığındaki tüm kadınlar katılabilir. Meme Kanseri taraması, mamografi çekimi ile gerçekleştirilir. Her 2 yılda bir ilgili yaş grubunun taramaya devam etmesi gerekir.

Rahim Ağzı Kanseri (Serviks) taramalarına 30-65 yaş aralığındaki tüm kadınlar katılabilirler. Rahim Ağzı Kanseri taraması, smear ve HPV testi ile yapılır. Smear taramalarının 5 yılda bir tekrarlanması gerekir, son iki testi negatif (normal) olan 65 yaşındaki kadınlarda tarama sonlandırılır.
Ücretsiz Kanser taramasına katılıp, tarama yaptırabilmeniz için hiçbir şeye ihtiyacınız yok! KETEM’lerde kanser taraması için hiçbir şekilde sağlık güvencesi veya ücret talep edilmez.

RANDEVU ALINMASI
Kimliğinizle birlikte aile hekiminizden kanser taraması için randevu isteyiniz veya doğrudan en yakındaki bir KETEM'e müracaat ediniz.

TARAMANIN YAPILMASI VE RAPORLANMASI
Rahim Ağzı Taraması smear alınarak, Meme Taraması mamografi çekilerek yapılır. Alınan veriler, Ulusal HPV Laboratuvarı ve Ulusal Tarama Mamografisi Raporlama Merkezi'ne gönderilir. Verileriniz kısa sürede raporlanarak KETEM ve Aile Sağlığı Merkezinize ulaştırılır. Eğer verilerinizde bir sorun yoksa düzenli taramalarınıza devam edersiniz. Sonucunuzda kanser şüphesi çıktı ise KETEM birimi veya Aile Hekiminiz sizi en yakın Kanser Araştırma Merkezi'ne yönlendirecektir.

TARAMA SONUÇLARI
Herhangi bir KETEM biriminde veya gezici araçlarda yaptırdığınız taramanıza ilişkin veriler Ankara'daki Ulusal HPV Laboratuvarı ve Ulusal Tarama Mamografisi Laboratuvarı'na gönderilmektedir. Verileriniz burada deneyimli patolog ve radyologlar tarafından raporlanır. Sonuçlarınızı; internet üzerinden, aile hekimliğinizden veya tarama yaptırdığınız KETEM’den öğrenebilirsiniz.


Kaynak: istanbulses/ Bayrampaşa


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Büyükşehir Haberleri