KÂĞITHANE’DE DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ NÖBETİ TUTULDU

Kâğıthane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde akşam saatlerinde Meydan'da demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı. Şehitler için Kuran-ı Kerim tilavetinin yapıldığı etkinlikte Kâğıthaneliler, vatan için aynı duada buluştu. Çocuk, genç, yetişkin; çok sayıda kişi Kâğıthane Meydanı'nı doldurdu.

Etkinliğe Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kâğıthane Kaymakamı Niyazi Erten, şehit yakınları, gaziler; Yaşar Parlak, Yahya Tezgelen, Gürsel Erden, siyasiler, STK temsilcileri ve mülki amirler katıldı.

Programda konuşan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; '' Bundan tam sekiz yıl önce asker kılığına girmiş hainler; bu milletin alın teriyle aldığı silahları yine bu aziz milletimize doğrultma alçaklığını gösterdiler. O gece milletimizle beraber meydanlardaydık. Çanakkale ruhuyla vatanımızı savunduk. Tankları, jetleri, ağır silahları çıplak ellerimizle durdurduk. O yüzden o geceyi destansı anıyoruz. Eğer o günleri unutursak yeniden başımıza gelir. O yüzden unutmayacağız, unutturmayacağız.'' dedi.

15 Temmuz 2016'da hain darbe girişiminin yaşandığı gece; asker kılığına girmiş Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarına direnen Kağıthaneli 8 vatandaş şehit, 23 vatandaş da gazi olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kağıthane Haberleri