Joe Clarke Koşusu'nu Escape Path kazandı

2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele 1500 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2024 yılı Joe Clarke Koşusu'nu, Mahmut Canlıka'nın sahibi olduğu Escape Path (Euprhates - Bahtıyarlı / Torok) jokeyi Mehmet Kaya idaresinde kazandı. İlhan Tekinalp yetiştirmesi, Oktay Demir'in antrene ettiği al erkek tay sergilediği performansla toplamda 3. birinciliğini kaydetmiş oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşunun ikincisi Pole Star olurken, Il Postino üçüncü, Colton dördüncü, Albayrak da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Escape Path için bitiriş derecesi 1.31.93 olurken, farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - Boyun - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Oktay Demir'e kupasını Patrick Clarke takdim etti.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Kulübümüz Denetim Kurulu Üyesi İlyas İlbey ve Asli Üyemiz Yaman Zingal da katıldı.
 

Joe Clarke


1918 yılında Lemnos Adası'nda doğan İngiliz kökenli Levanten bir ailenin oğlu olan Joe Clarke, gençlik yıllarında Altay Spor Kulübü'nde futbol oynadı. Aynı yıllarda muhasebeci olarak iş hayatına atıldı. Ardından "Edwin & Joe Clarke Kardeşler" isimli aile şirketinde kuru meyve ihracatı yaptı. 1975-1983 yılları arasında Ege Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçı Birliği'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1955 yılından itibaren atçılıkla uğraşan Joe Clarke, 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi olduğu Ajax isimli Arap atıyla birçok açık yarış kazanan Clarke, uzun yıllar yetiştiricilik de yaptı. 1975, 1978 ve 1982 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Joe Clarke, Türk yarışçılığının gelişmesine önemli katkılarda bulundu. 1983 yılında aramızdan ayrılan Joe Clarke'ı,anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri