İşte YSK'nin YSK seçim yasaklarını açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin yasakları Resmi Gazete'de yayımlandı.

 Seçimlere yaklaşırken yasaklarda netleşmeye başladı.



YSK'nın, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar uygulanacak olan yasaklara ilişkin kararları şöyle.



ALKOL SATIMI YASAK


- Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerde umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak.



KİMSE SİLAH TAŞIMAYACAK



- Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimsenin köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamayacak.



EĞLENCE MEKANLARI KAPALI OLACAK


- Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacak.



- Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilek.



SAAT 6'YA KADAR YAYIN YASAĞI



- Oy verme günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak.


SAAT 6 VE 9 ARASI YALNIZCA YSK YAYIN YAPACAK



- Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.


SAAT 9'DAN SONRA AYIN SERBEST



- Saat 21.00'den sonra bütün yayınların serbest olduğuna, ancak Yüksek Seçim Kurulunca gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınlar serbest olacak.



Haberin Nabzı Gazetesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri