İSTAÇ’A ÇEVRECİ TESİS ÖDÜLÜ

Sağlıklı Kentler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ’a en çevreci tesis ödülü verdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün “Sağlıklı Şehirler Projesi”nin bir uzantısı olan Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2017 Çevreci Tesis Ödülleri, İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Sağlıklı Ketler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile çok sayıda belediye başkanı ile firma temsilcisi katıldı.

Toplam 40 firma “2017 çevreci tesis ödülünü almaya layık görüldüğü törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığına yeni seçilen Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel’i tebrik ederek, birliğin bundan sonra çok daha iyi çalışmalar yapacağına inandığını söyledi.

İstanbul’un 3 imparatorluğa başkentlik yapmış, dünyanın en güzel şehri olduğunu vurgulayan Mevlüt Uysal, böyle bir şehre çevre ödülü verilmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti. İstanbul’un 80 ve 90’lı yıllarda çevre felaketleri, hava kirliliği ve akmayan sularla anıldığını hatırlatan Uysal, İstanbul’un hiçbir noktasında denize girilemez hale geldiğini ve Haliç’in toprakla doldurulmasının konuşulduğunu dile getirdiİstanbul’un 1994’ten itibaren iyi yönetilmeye ve eskisi gibi sağlıklı bir şehir olmaya başladığının altını çizen Uysal, “Şehrimizin havası, suyu ve denizleri temizlendi. Yanına yanaşılamayan Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı denize girilebilir hale geldi. Haliç temizlendi ve kongre ve iş vadisi haline geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sağlıklı Kentler Birliği olarak bizler de bundan sonra güzel hizmetler yapacağız inşallah. Sağlıklı kentlerin oluşmasından özel sektörün de katkısının muhakkak olması gerekiyor. Şehrimizi ve ülkemizi hep birlikte daha yaşanabilir kılabiliriz” diye konuştu. Sağlıklı Ketler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de çevre ödülünü almaya hak kazanan tesisleri ve firmaları terbi ederek, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin hedefleri, sağlıklı kentleşmeyle halkın sağlığını korumanın ötesinde, sosyal açıdan ve çevresel açıdan kapsayıcılığı ve sürdürülebilirliği başarmaktır. Çevreci tesis ödülü, hem sağlık hem sürdürülebilirlik açısından birliğimizin hedefleriyle çok güzel bir şekilde örtüşmektedir” dedi.

Ödül almaya hak kazanan tesislerimizin çoğunluğunun, İstanbul, Bursa, Gebze, Bilecik, İzmir ve Denizli gibi sanayimizin en yoğun olduğu bölge ve illerden olmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Menderes Türel, “Ağır sanayinin yoğun olduğu bölgelerde çevreyi koruma sorumluluğu çok daha ağırdır.3 Bu tesislerimizin örnek olmasını, bu yarışmamızın coğrafi kapsamının giderek genişlemesini temenni ediyorum. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız verilerine göre ülkemizde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce’de 38 Organize sanayi bölgesinde 27 bin fabrika bulunuyor. Buna Bursa’yı, Tekirdağ’ı da ilave edersek sanayi sektörümüzün yüzde 80’i bu bölgede bulunmaktadır. Bu yoğunluğun meydana getirdiği çevresel yükü hepimiz tahmin edebiliriz” diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından Mevlüt Uysal ve Menderes Türel tarafından En Çevreci Tesis Ödülü almaya hak kazanan firmalara ödülleri takdim edildi. İSTAÇ’ın ödülünü de Genel Müdür Fahrettin Soran aldı. Tören ödül alan firmaların aile fotoğrafıyla son buldu.“Herkes İçin Sağlık” temasıyla çalışan Sağlıklı Kentler Birliği, Dünya Sağlık Örgütü’nün “Sağlıklı Şehirler Projesi”nin bir uzantısı. Dünyanın her yerinden çok sayıda şehri bir araya getiren bir proje, Avrupa’da 31 ülkede 100’ün üzerinde kentte devam ediyor.Türkiye’de 2005 yılında kurulan ve 67 üyesi bulunan Birlik, “sürdürülebilir kalkınma” ile “sürdürülebilir kentler yaratmayı” amaçlıyor. Çevreye ve insan sağlığına duyarlı tesisleri ödüllendiriyor.


Kaynak: istanbulajansi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YURT HABER Haberleri

“ASKİ’NİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ PROJESİ” HIZLA İLERLİYOR
MANSUR YAVAŞ’TAN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK UYGULAMASI
ASKİ, SU SAYAÇLARININ DONMA RİSKİNE KARŞI UYARIYOR