İş Arayanlara Müjde: İstanbul’un İlk ve Tek İstihdam Fuarı Esenyurt’ta Açıldı

Başkan Özer: 4 Bin Vatandaşımızı İş Sahibi Yaptık… Hedefimiz 100Bin İstihdam!

Esenyurt, İstanbul’un ilk ve tek istihdam fuarına ev sahipliğiyapıyor. Esenyurt Belediyesinin düzenlediği 2024 İstihdam Fuarı’nda sağlıktanteknolojiye, gıdadan tekstile kadar farklı sektörlerden 240 firma, işarayanlarla bir araya geldi. Fuara ev sahipliği yapan Esenyurt Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer, “Vatandaşlarımıza iş bulabilmek için gece gündüzçalışıyoruz. Bugüne kadar 4 bin kardeşimizi iş sahibi yaptık. Beş yılda hedefimiz100 bin istihdam sağlamak” dedi.

Türkiye GSMH’nın yüzde 7’sini karşılayan Esenyurt’ta, yüzlercefirma iş arayanlar için tek bir noktada buluştu. İlk kez düzenlenen EsenyurtBelediyesi İstihdam Fuarı, işçi arayan firmalarla, iş arayan vatandaşları biraraya getirdi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki fuarın açılışını Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdi. Farklısektörlerden 240 firmanın katıldığı fuarda, sağlıktan teknolojiye, tekstildenotomotive kadar birçok sektörde iş gücü talepleri olan firmalar, adaylarla yüzyüze görüşme fırsatı bularakbinlerce istihdam sağladı.

“SosyalDevletin Boşluğunu Sosyal Belediyecilikle Dolduruyoruz”

Sosyal belediyecilik anlayışıyla, sosyal devletin yerine getirmesigereken görevi de üstlendiklerini belirten Başkan Özer, “Sosyal devletin görevikimsesizlerin kimsesi olmak, işi aşı olmayana iş aş bulmak, eğitimde vesağlıkta fırsat eşitliği yaratmak. Ne yazık ki iş başına geldikten sonrahükümetler, partiler belli bir süre sonra değişiyor. Bu bozuk yapı içerisindegiderek sosyal, hukuk ve benzeri hususlarda uzaklaşmalar oluyor. Bu neden EsenyurtBelediyesi olarak sosyal devletin, hükümetin yerine getirmesi gereken bir işiyapıyoruz ve insanlarımıza istihdam olanakları sunuyoruz. Onları iş sahibiyapabilmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. ‘Bu hükümetin işi’diyerek, halkımıza sırtımızı dönmüyoruz. Sosyal devletin bırakmış olduğuboşluğu biz sosyal belediyecilikle doldurmaya çalışıyoruz” ifadelerinikullandı.

“4 BinKişiyi İş Sahibi Yaptık”

Göreve geldiği günden bu yana iş arayanlarla işverenleribuluşturarak, 4 binin üzerinde istihdam sağladıklarını söyleyen Başkan Özer, 5yılın sonunda 100 bin istihdama ulaşacaklarının sözünü verdi. Özer şöylekonuştu: “Türkiye'nin iki büyük problemi var. Biri gelir dağılımındakiadaletsizliktir. Bu da topluma işsizlik, adaletsizlik, eğitim, sağlık gibi hizmetlerdenyararlanamamak, kötü alışkanlıklara bulaşmak olarak yansıyor. Bizim bu vasatıortadan kaldırmamız lazım. Şimdi bunun da en can alıcı noktası işsizlik.Maalesef işsizlik Türkiye'de resmi rakamlara göre çok arttı. Açıklanmayanrakamlara göre de iş gücü olarak talep edilen kesimin dörtte birinin işsizolduğu tespit edilmiş. Esenyurt gibi büyük bir ilçede bu kardeşlerimize işbulabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim bir istihdam ofisimiz var. Orada35 arkadaşımızı bu iş için görevlendirdik. Göreve geldiğim günden bu yana 4 binkardeşimizi iş sahibi yaptık. Beş yılda hedefimiz 100 bin istihdama ulaşmak. Buişi daha görünür kılabilmek için bir fuar düzenledik. Bugün burada şirketler vefabrikalarla iş arayan kardeşlerimizi bir araya getirdik.”

“YaratılanKatma Değerin Tabana Yayılmasını Sağlıyoruz”

Konuşmasında fuara katılan tüm firmalara teşekkür eden Başkan Prof.Dr. Özer, “İşsizlik, yoksulluk bizim en büyük problemimiz. Türkiye nüfusununönemli bir kısmı yoksul, yoksulların da önemli bir kısmı açlık sınırında.İşsizlik konusunda da zaten bıçak kemiğe dayanmış durumda. Mevcut ekonomideki krizgiderek boyutlanıyor. Akşam evine ekmek götürememenin derdinde olan milyonlarcainsan var. Aynı durum bizim ilçemizde de yaşanıyor. Esenyurt’ta 3 bin tanefabrika var. Biz şimdi o fabrika sahiplerine, işletme sahiplerine şunusöylüyoruz; Burada kazandığınızın bir şükran bedeli olarak bu ilçede yaşayan insanlaradokunmalısınız. Onları istihdam edecek yeni iş olanakları yaratmanız lazım.Bunu hem insani olarak hem vicdani olarak yapmalıyız. Biz de hizmetlerimizleyaratılan katma değerin tabana yayılmasını sağlıyoruz. Bu fuarın en büyüközelliklerinden biri bu; iş arayan kardeşlerimizle işçi arayan firmalarımızıbuluşturmak” diye konuştu.

“EsenyurtBelediyesi Her Zaman Yanınızda”

Prof. Özer son olarak şunları ekledi: “Fuarımız üç gün sürecek amasonrasında istihdam merkezimizde vatandaşlarımız istihdam edilmeye devamedecek. İş arayan kardeşlerime de şunu söylemek istiyorum; Esenyurt Belediyesiher zaman yanınızda. Bir defa denediniz olmadı mı? Asla bundan vazgeçmeyin. Birdaha deneyin. Siz iş bulana kadar biz de o ısrarımızı sürdüreceğiz. Çünkü buülkede bir kişi yatağa aç girerse kimse tok değildir. Bu ülkede bir kişi eşitdeğilse, kimse eşit değildir. Bu ülkede bir kişi bile özgür değilse, kimseözgür değildir. O nedenle hep birlikte danışarak, dayanışarak ilerleyeceğiz.”

‘ESBİMKadın İstihdamında Öncü’

Personel ihtiyaçlarının çoğunu ESBİM üzerinden sağladıklarınıifade eden firma yetkilisi Leyla Erol, “ESBİM ile özellikle kadın çalışanlarınistihdamı noktasında çok fazla personel alımı sağladık. Bu fuarın firmamızakatkı sağlayacağını düşündüğümüz için katıldık. Böyle bir organizasyona evsahipliği yapan ESBİM’e teşekkür ederiz”

ESBİM ileİş Sahibi Oldu Şimdi İstihdam Sağlıyor

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) ile her ay en az 3mülakat düzenlediklerini söyleyen firma yetkilisi Hülya Yıldırım şöyle devametti: “Bugün iş arayanlarla bir araya geldik. Ben de ilk işimi ESBİM’debulmuştum. Onun için burası benim için çok değerli. Şimdi de personel alımıiçin buradayım.”

“BuradaDaha Hızlı İş Bulabiliyoruz”

Cihan İlkılıç, “Burada yüz yüze görüşerek kendimizi daha iyi ifadeedebiliyoruz. İş bulmamız daha da hızlanıyor. Belediye Başkanımızınhizmetlerinden memnunuz. Çok teşekkür ederiz” dedi. Filiz Yamaç ise “Çokmemnunuz. Örnek bir çalışma. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim.Kendimize en uygun işi seçme imkanımız oluyor.” diyerek memnuniyetini belirtti.

Esenyurt Belediyesi İstihdam Fuarı, 16 Ekim tarihine kadar10.00 ile 15.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri