İhsan Atçı Koşusu'nu Topaz Girl kazandı

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı İhsan Atçı Koşusu'nu, Şahin Yıldırım'ın sahibi ve Tuğban İzzet Aksoy'un da yetiştiricisi olduğu Topaz Girl (Kaizbert - Çeviknaz / Özgünhan) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Alper Tepebaşı'nın antrene ettiği al kısrak bu galibiyetiyle kariyerindeki 5'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

6 safkanın katıldığı yarışta Mahir Abi (Kaizbert - İlkayım / Eğrice) ikinci olurken, Mister Win (Kaizbert - Tumbulhaber / Haberbatur) üçüncü, Kurtoba (Kaizbert - Filfil / Kırımhan) dördüncü ve Rock Iron (Sultan De Faust - Nargüzeli / Yavuzca) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Topaz Girl için bitiriş derecesi 1.17.61 olurken, farklar ise 1 Boy - 2,5 Boy - 1/2 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

İhsan Atçı

Ülkemizin ilk jokeylerinden olan İhsan Atçı, 10 Haziran 1927 yılında ilk kez düzenlenen Gazi Koşusu’nu Şekerci Hacıbekirzade Ali Bey’in Neriman isimli safkanı ile kazanan jokey olarak tarihe geçti. Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyelerinden Abdurrahman Atçı’nın babası olan merhum jokey İhsan Atçı, aynı zamanda antrenörlük de yaptı. Merhum İhsan Atçı’yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri