IFAHR Koşusu'nun galibi üst üste ikinci kez Soydere oldu

3+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenen mücadele, 2100 metre mesafe sentetik pistte yapıldı.

2023 yılı IFAHR Koşusu'nu, Abdullah Adanır'ın sahibi olduğu Soydere (Berksoy - Beyazmelek / Halid) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazandı. Mete Dertli yetiştirmesi safkan geçen sene ki koşuyu da galibiyetle tamamlamıştı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrenörlüğünü üstlendiği 6 yaşındaki kır erkek safkanın bu galibiyeti 14. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

IFAHR adına koşulan bu keyifli mücadelede Mübariz (Ateştopu - Yıldız Işığı / Ayabakan) ikincilik elde ederken, Süpermen (Kaizbert - Yüküngel / Araslı) üçüncü, Yiğitkardeş (Kaizbert - Ezgihanım / Sülo) dördüncü, Dündarzade (Kaizbert - Sibelin Kızı / Haberbatur) de beşinci olarak yarışı tamamladı.

Koşunun galibi Soydere için bitiriş derecesi 2.23.56 olurken, farklar 5,5 Boy - Baş - 1 Boy - 7 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör İbrahim Bekiroğulları'na kupasını IFAHR Yönetim Kurulu Üyesi Hicham Debbagh verdi.

Kazanan safkanın antrenörü İbrahim Bekiroğulları ayrıca IFAHR Üyesi Jean Pierre Deroubaix'nın elinden de bir ödül aldı.

IFAHR Üyesi Jean Pierre Deroubaix kazanan safkanın jokeyi Gökhan Kocakaya'ya da plaket takdiminde bulundu.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selman Taşbek ve Yüksel Göktürk, Kulübümüz Denetçiler Kurulu Üyesi Nisso Benhason ile Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk da katıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri