Göz Nurunu Koruma Vakfı Koşusu'nu Aslıyüce kazandı

4+ yaşlı safkan Arap atlarının katılım gösterdiği yarış, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte koşuldu.

2023 yılı Göz Nurunu Koruma Vakfı Koşusu'nu, Günsen Soyupak'ın sahibi olduğu Aslıyüce (Baba Mevlüt - Yücelay / Bilgin) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Moz. Org. San. Tic. A.Ş. yetiştirmesi, Hakan Yüzbaşı'nın antrene ettiği 5 yaşındaki kır kısrak elde ettiği neticeyle kariyerinin 6. birinciliğini hanesine yazdırmış oldu.

10 safkanın start aldığı mücadelenin ikincisi Rock Iron (Sultan De Faust - Nargüzeli / Yavuzca) olurken, Gürboğa (Kaizbert - Elifkız / Devirhan) üçüncü, Başaydın (Bilgin - Aybastı / Sülo) dördüncü, Kızılvazo (Muratağa - Morışık / Çağrıbatur) da beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Aslıyüce için bitiriş derecesi 1.18.99 olurken, farklar 1/2 Boy - 3,5 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Mehmet Demir'e kupasını Göz Nurunu Koruma Vakfı Başkanı Av. Fuat Topdemir ve Göz Nurunu Koruma Vakfı Başhekimi Op. Dr. Nigar Hüse birlikte verdi.

Mehmet Demir ayrıca kazanan safkanın antrenörü adına da Göz Nurunu Koruma Vakfı Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Özhabeş'in elinden bir plaket aldı.

Göz Nurunu Koruma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Latife Baştuğ ise kazanan safkanın jokeyi Halis Karataş'a plaket takdiminde bulundu.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven, İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız ve davetliler de katıldı.
 

Göz Nurunu Koruma Vakfı

Göz Nurunu Koruma Vakfı 1984 yılında sonradan olma körlükle savaşmak, göz sağlığını korumak, bu uğurda insanları bilinçlendirerek, hayatı görerek yaşamalarını sağlamak amacıyla hayırseverler tarafından kurulmuştur. Aynı yıl Türkiye'nin ilk göz hastanesi olan Bayrampaşa Göz Hastanesi, hayırsever ve gönüllü bireylerin desteği ile hizmete girmiştir. Etik değerlere bağlı, insan sağlığını temel alan, hizmet kalitesinden ödün vermeden çalışmalarını sürdüren Vakıf, 1997 yılında kurulan İstanbul İdealtepe Göz Merkezi, 2001 yılında kurulan Bursa Yıldırım Göz Merkezi ile toplam 30 göz hekimi ve 100'ü aşkın sağlık personeli ile toplam 3 merkezde tüm göz branşları ile uluslararası standartlarda sağlık hizmeti vermektedir. Vakıf bünyesinde titizlikle geliştirilen sağlık hizmeti projesi, Bursa"Ëœnın Nilüfer İlçesinde yeni adresinde, yenilenen modern mimari yapısıyla, merkezi konumda ulaşımı kolay bir lokasyonda, beklentilerin üstünde çalışılan Nilüfer Göz Merkezi ile yakında hizmete açılacaktır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri