Galip Ekenler Koşusu'nu Bosfor kazandı

2 yaşlı safkan İngiliz taylarının katılım gösterdiği mücadele, 1400 metre mesafe sentetik pistte yapıldı.

2022 yılı Galip Ekenler Koşusu'nda jokeyi Vedat Abiş ile boy gösteren, Yasin Mızrak'ın sahibi olduğu Bosfor (Lilbourne Lad - Kavazar / Bin Ajwaad) pistten galibiyetle ayrıldı. Mehmet Emre Hadioğlu yetiştirmesi, Batuhan Çakus'un antrene ettiği doru erkek tayın elde ettiği bu netice kariyerinin üçüncü birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışı Anadolu Koparan (Native Khan - Tapit Girl / Tapit) ikincilikle noktalarken, Alparslan Bey (General Quarters - Sailinginforthewin / Mizzen Mast) üçüncü, Sforza Ring (Scarface - Pirate Girl / Sri Pekan) de dördüncü sırada yer aldı.

Koşudan galibiyetle ayrılan Bosfor için bitiriş derecesi 1.25.45 olurken, farklar Boyun - 7 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Sadettin Mızrak'a kupasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk verdi.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce de katıldı.
 

Galip Ekenler

1916 yılında Tarsus'ta doğan Galip Ekenler, 1945 yılında pres fabrikası kurarak iş hayatına atıldı. Aynı dönemlerde çiftçilik ile uğraşan Ekenler, at yetiştiriciliği de yaptı. Yörede düzenlenen mahalli yarışlara, sahibi olduğu atlar ile katılan Ekenler, Türkiye Jokey Kulübü kurulmasının ardından sahalarımızda at koşmayı sürdürdü. 1970 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi olduğu Berdan, Golden Horn.I, Toros.I ve Zümrütbey isimli safkanlarıyla birçok koşuda başarı sağladı. 1995 yılında aramızdan ayrılan Galip Ekenler'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri