Fikret Kesebir Koşusu’nda galibiyet The Rebel Knight’ın oldu

İstanbul’da programın 6. mücadelesi olarak yapılan yarışa, 3+ yaşlı 9 safkan İngiliz atı katıldı. Günsen Soyupak’ın sahibi, Mozaik Org.San.Tic.A.Ş.’nin de yetiştiricisi olduğu The Rebel Knight (Invincible Son - Dont Blame Me / Perfect Storm), Hışman Çizik idaresinde start aldığı yarışı galibiyetle noktalamayı başardı. Bilal Şimşek antrenesindeki al at, bu yılki ilk birinciliğini elde etti.

Mücadelenin ikincisi Regamour (Approve - Marivi / Manila), üçüncüsü Kocavezir (Torok - Ekinoks Code / Doyoun), dördüncüsü Gold Polat (Kaneko - Tuğçe Hanım / Bullmarket), beşincisi ise Heva (Hakeem - Rokoko / Distant Relative) oldu.

1600 metre çim pistte kazanan safkan için bitiriş derecesi 1.37.14 olarak sonuçlanırken, farklar da Burun - 3 Boy - 1/2 Boy - Burun şeklinde oluştu.

 

Fikret Kesebir

1940 yılında Lüleburgaz'da doğan Fikret Kesebir, 1956 yılında Haydarpaşa Lisesi'nde başladığı eğitimini yarım bırakıp, dedesi Hüseyin Kesebir ve babası Ahmet Kesebir gibi gönül verdiği atçılık camiasına, jokey olarak adım attı. 1982 yılına kadar jokeylik yapan Fikret Kesebir, Kesebir Ekürisi’nin başarılarında da önemli rol oynadı. Atçılık camiasında çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile tanınan, 2011 yılında aramızdan ayrılan Fikret Kesebir’i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri