Fikret Kaya Koşusu'nu Josephine kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarına mahsus olan 2100 metre mesafeli çim pistteki koşuyu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi  T. İzzet Aksoy'un sahibi olduğu, Josephine (Luxor - Gloria / Mujtahid) jokeyi Mehmet Kaya idaresinde kazandı.

Koşunun galibi Josephine için bitiriş derecesi 2.13.15 olurken, farklar Boyun - 3,5 Boy - Baş - 4,5 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Şeref tribününde gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Alper Tepebaşı'na kupayı merhum Fikret Kaya'nın oğlu Kulübümüz Yarışçılık Müdürü Murat Kaya takdim etti. Törene, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven ve İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız ile davetliler de katıldı.

 

                          FİKRET KAYA

1943 yılında Sivas'ta doğan Fikret Kaya, 1955 yılında Ankara Hipodromu'nda çalışma hayatına başladı. Genç yaşta adım attığı atçılık camiasında, yeteneği ile kısa sürede jokey olan Kaya, birçok önemli yarışı kazandı. Ancak yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle jokeylik mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Atlara olan sevgisi ve ilgisiyle at yetiştiriciliğine yöneldi. Camianın duayenleri olarak bilinen eküri sahiplerinin yanında çalıştı. Bu yıllarda edindiği tecrübeleri antrenörlük ve at sahipliği yaptığı yıllarda kullanan Fikret Kaya, I. Mehter ve Anatoly gibi G1 Gazi Koşusu ve diğer birçok grup koşudan galibiyetle ayrılan başarılı safkanın antrenörlüğünü yaptı. Ayrıca yetiştirdiği ve sahibi olduğu Nuhbaba ile açık koşular da kazandı. Centilmenliğiyle de atçılık camiasında genç nesillere örnek olan Fikret Kaya'yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri