Fevzi Çakmak Koşusu’nda galibiyete Burgas ulaştı

Arap atlarının kum pistteki en önemli sınavlarından Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu, 8 Temmuz Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda gerçekleşti.

4+ yaşlı Arap atlarına mahsus yarış, 2100 metre kum pistte 12 safkanın mücadelesine sahne oldu. Özkan Turan’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu 4 yaşındaki Kumbey (Karaüzüm - Ezonehir / Turbo) jokeyi Halis Karataş’la sonlarda dıştan sergilediği etkili sprint sonucu zafere uzanan isim oldu. Nurullah Güven tarafından antrene edilen kır at, ilk Grup koşu galibiyetine 2.29.39’luk dereceyle ulaştı.

2023 yılı Yüksek Komiserler Kurulu Koşusu’nu (Açık-G1/DHT) izlemek için tıklayınız.

Zevkli mücadelede ikincilik Gökhan Kocakaya idaresindeki Bozarslan’ın (Özgünhan - Budin Kızı / Hisarhan) olurken, Taşan (Tümöz Bey - Kamuran / Haberbatur) Mehmet Kaya’yla üçüncü, Aypars (Tümöz Bey - Ümran / Caş) Ayhan Kurşun’la dördüncü, Rüzgardahan (Yakupbey - Çığırtkan / Halid) da Mehmet Akyavuz’la beşinci sırada yer aldı. Farklar ise 1 Boy - 2,5 Boy - 1/2 Boy - 10 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı ve YKK Başkan Yardımcısı Veysel Tiryaki, kazanan atın sahibi adına Selahattin Turan’a kupasını takdim etti.

Veysel Tiryaki, safkanın antrenörü Nurullah Güven ve jokeyi Halis Karataş’a da plaketlerini takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene; Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Fuat Kasımcan ve eşi, YKK Üyeleri Yücel Dural ile Muhsin Temel, YKK ve Kulübümüz Asli Üyeleri Dr. Ali Serdar Pedükcoşkun ile Cengizhan Gödek, YKK Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ile Can N. Güven ve Ankara Hipodrom Müdür Yardımcısı Mehmet Acar da katıldı.

 

Yüksek Komiserler Kurulu

Tarım ve Orman Bakanlığı; ülkemizde geniş bir görev, yetki ve sorumluluğa sahip bakanlıklardan bir tanesidir. Bitkisel üretimden hayvansal üretime, ormanların yönetiminden, suyun gücünü milletle buluşturacağımız birbirinden değerli ve önemli, diğer bir deyişle ülkemizin tüm zenginliklerini kapsayan geniş bir çalışma alanına sahiptir. Bu kapsamda safkan atların; atçılık ve yarışçılıkla ile ilgili hizmetlerini yürütmek amacıyla; 1’nolu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 8. maddesi hükümlerine göre Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı bir kurul olan Yüksek Komiserler Kurulu, At Yarışları Yönetmeliği’nin 5. maddesi hükümlerine göre Bakan tarafından atanan 9 kişiden oluşmaktadır. Bakan, kurul üyeleri arasından bir başkan ve başkan yardımcısı görevlendirir. 1956 yılından itibaren dönemler halinde görevini sürdüren kurulun görev ve yetkileri, At Yarışları Yönetmeliği’nin 7. maddesi ile belirlenmiştir. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun ve bu kanunlara bağlı olarak çıkarılan Safkan Arap ve İngiliz Atlarının Soy Kütüğü, kayıtları, İthalat ve İhracatı Hakkında Yönetmelik, At Yarışları Yönetmeliği ve At Yarışları Müşterek Bahisler Yönetmeliği’nde belirtilen atçılık ve yarışçılıkla ilgili hizmet ve çalışmalar, Yüksek Komiserler Kurulu tarafından yürütülmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri