Fethi Atan Koşusu’nda galibiyete Cheeky Son uzandı


2023 yılı Fethi Atan Koşusu'na (KV-8), 4+ yaşlı 5 safkan İngiliz atı katıldı. 2100 metre mesafede sentetik pistte gerçekleştirilen koşuyu, Dursun Konukcu'nun sahibi olduğu, Emir Hasan Yılmaz tarafından yetiştirilen 4 yaşındaki safkan Cheeky Son (Invincible Son - Cheeky Doe / Yonaguska) jokeyi Halis Karataş idaresinde kazandı. Güngör Sütçü antrenesindeki safkan bu koşu galibiyetiyle kariyerinin 5. birinciliğine ulaştı.

Koşuda ikinciliği sonlarda etkili ataklar sergileyen Gökhan Babam (Güngör Baba - Sabur / Red Bishop) elde ederken, Silent Wave (Torok - Keyfe Değer / Strike The Gold) üçüncü, Jawinger (Smart Robin - Trace / Mountain Cat) dördüncü ve Dems Victory (Victory Gallop - Tonya / Unaccounted For) ise beşinci oldu.

Cheeky Son için bitiriş derecesi 2.11.06 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise 3,5 Boy - Burun - 1 Boy - 2 Boy şeklinde oluştu.

Fethi Atan

1935 yılında Kocaeli’nde doğan Fethi Atan, 1951 yılında ticaret hayatına atıldı. 1955 yılında Atan Kardeşler Otobüs İşletmesi A.Ş.’yi kurdu. Uzun yıllar bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. Genç yaşlardan itibaren atçılıkla da ilgilenen Atan, Kocaeli’nin Ketence ilçesinde bulunan harasında at yetiştiriciliği yaptı. 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1982 -1983 yıllarında Muhasip Üye, 1986 yılında ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 2010 yılında aramızdan ayrılan Fethi Atan’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri