Fatih Sultan Mehmet Koşusu'nda zafere Burgas uzandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının mücadelesine sahne olan yarış, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2023 yılı Fatih Sultan Mehmet Koşusu'nda, Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu Burgas (King David - Thisbe / Yavuzstar) jokeyi Vedat Abiş idaresinde 1.37.25'lik dereceyle zafere uzandı. Fedai Kahraman yetiştirmesi, Kadir Baltacı'nın antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki doru erkek safkan ortaya koyduğu başarılı performansla üst üste 5. Açık koşu zaferini, toplamda ise 16. birinciliği kazandı.

Yarışı izlemek için tıklayınız.
 

Birbirinden iddialı safkanların katılımlarıyla gerçekleştirilen yarışta jokeyi Özcan Yıldırım ile start alan Tractor (Bushranger - Anatolian Bishop / Red Bishop) pistten ikincilikle ayrılırken, Time To Shine (Luxor - Chantilly / Whipper) Görkem Özçelik idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Halis Karataş ile start alan Aegean Finale (Not This Time - Final Sense / Street Sense) tabelanın dördüncü basamağında kendisine yer bulurken, Peekaboo (Toronado - Al Radda / Iffraaj) Akın Sözen idaresinde beşinci oldu. Koşuda farklar ise 2,5 Boy - 1 Boy - 2 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Melih Kahraman'a kupasını Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya verdi.

Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce kazanan safkanın antrenörü Kadir Baltacı'ya plaket takdim etti.

Kazanan safkanın jokeyi Vedat Abiş ise plaketini Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk'ün elinden aldı.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selman Taşbek ve Can N. Güven de katıldı.

Fatih Sultan Mehmet

Osmanlı Devleti'nin 7. padişahı olan II. Mehmed (Fatih Sultan Mehmet), 1432 yılında Edirne'de doğdu. Dönemin büyük alimlerinden eğitimler aldı. Anadili Türkçe'nin yanında Yunanca, Arapça, Latince, Farsça ve İbraniceyi kusursuz şekilde konuşuyordu. 6 yaşında Rum Sancak Beyi, 8 yaşında Saruhan Sancak Beyi oldu. İlk olarak 1444 - 46 yılları arasında tahta geçen II. Mehmed, babası II. Murat'ın vefatı üzerine, 18 Şubat 1451 tarihinde Edirne'de ikinci kez tahta geçti. 21 yaşında İstanbul'u fethederek Bizans İmparatorluğu'na son verdi ve bu olay birçok tarihçi tarafından Orta Çağ'ın sonu Yeni Çağ'ın başlangıcı olarak kabul edildi. Bilime, tarihe, sanata ve felsefeye büyük önem veren Fatih Sultan Mehmet, Osmanlı ve dünya tarihinde bilinen en eski yüksek öğrenim / eğitim kurumlarından Sahn-ı Seman'ı kurdu. Atlara büyük bir sevgi duyduğu bilinen Fatih Sultan Mehmet, 30 yıl boyunca hüküm sürdü. Dönemin Avrupa'sında çağ açıp kapatan hükümdar olarak tanınan ve 3 Mayıs 1481 tarihinde vefat eden Fatih Sultan Mehmet'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri