Eşref Somtürk Koşusu'nu Splendid kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak koşulan yarış, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Eşref Somtürk Koşusu'nu; Volkan R. Ekinci'nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Aydın Küçükaksoy tarafından antrene edilen doru dişi tay Splendid (Luxor - Grand Expectations / Grand Ekinoks) jokeyi Görkem Özçelik ile kazandı.

Merhum Asli Üyemizi andığımız bu mücadelede ikinciliği, Who Keeps You (Torok - Dark Magic / Action This Day) elde ederken, Cheeky Son (Invincible Son - Cheeky Doe / Yonaguska) üçüncü, Panagea (Banknote - Texas Rush / Wild Rush) dördüncü ve Bold Sea Rover (Torok - Seacleef / A.P.Indy) beşinci oldu.

Koşunun galibi Splendid için bitiriş derecesi  1.35.93 olurken, farklar 1/2 Boy - 2,5 Boy - 1/2 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına, Kulübümüz Eski başkanlarından Yasin Kadri Ekinci'ye kupasını, merhum Eşref Somtürk'ün oğlu, Asli Üyemiz Şeref Somtürk verdi.



Törene, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven, Eski başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin, Kulübümüz Asli Üyeleri ve davetliler de katıldı.

Eşref Somtürk

1917 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Eşref Somtürk, 1938 yılında İstanbul Harbiye Mektebi'nden mezun oldu. 1965 - 1974 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Ankara Hipodrom Müdürü olarak görev yapan Eşref Somtürk, ardından Müşavir olarak görev yaptı. 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahalarımızda uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. 2 grup koşu galibi Akpınar ve 1950 yılı Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu galibi Bahtiyar en başarılı safkanlarıydı. 1994 yılında aramızdan ayrılan Eşref Somtürk'ü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri