Prof. Kazım Köylü Koşusu (Açık-G3/DHÖW/D)
3 yaşlı dişi Arap taylarının katılacağı mücadele, günün 7. koşusu olarak saat 19.00’da gerçekleşecek. 1200 metre çim pistte start alacak 11 safkan şöyle; Aden Perisi, Berkenin Kızı, Deste Kızım, Dilan Kız, İyikim, Kıvılcımkız, Kuzeysena, Sabır Çiçeği, Sonatınkızı, Topaz Girl ve Yeşilpınar.
2021 yılı galibi Lima
Prof. Dr. Kazım Köylü
1904 yılında İstanbul’da doğan Kazım Köylü, Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. 1924-1925 yılları arasında aynı lisede öğretmen yardımcılığı yapan Köylü, yükseköğrenimini ise Halkalı Yüksek Ziraat Mektebi’nde tamamladı. Ankara Merkez Laboratuvarı’nda asistan olarak çalışmasının ardından Almanya’ya giderek Leipzig Üniversitesi’nde İktisat ve Ziraat İktisadi eğitimi aldı. 1934-1937 yıllarında iktisat ve ziraat üzerine doktora yapan Köylü, 1937 yılında Türkiye’ye döndükten sonra Yüksek Ziraat Enstitüsü’nde başasistan olarak görev yaptı. 1942 yılında Doçent ve 1946 yılında Profesör unvanını aldı. Zirai Ekonomi ve İşletmecilik Kürsüsü’nde görevini yürüterek bu kürsünün gelişmesini ve birçok gencin yetişmesini sağladı.
1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli üyesi seçilen Prof. Dr. Kazım Köylü, yarışçılığımızın her kademesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı yaptı. 1977 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Prof. Dr. Kazım Köylü’yü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
Yavuz Sultan Selim Koşusu (Açık-G1)
İstanbul’da sezonun 39. yarış günü, 3+ yaşlı İngilizlerin önemli sınavlarından Yavuz Sultan Selim Koşusu’na da sahne olacak. 7 atın 1500 metre sentetik pistteki heyecan dolu mücadelesi saat 18.00’de başlayacak. Yarışta Alihan, Egregious Rock, King Berkay, Kuzey Yağmuru, Regardless, Vincitore ve Yamanlarbeyi isimli safkanlar start alacak.
2019 - 2020 - 2021 yılları galibi Ulan Bator
Yavuz Sultan Selim
Osmanlı Devleti’nin 9. Padişahı ve ilk Osmanlı İslam Halifesi olan Yavuz Sultan Selim, 1470 yılında Amasya’da doğdu. Babası II. Bayezid, annesi Dulkadiroğulları Beyliği’nden Gülbahar Hatun’dur. Trabzon Valisi olarak yetiştirilen Yavuz Sultan Selim, 1512 yılında devletin başına geçti. Hükümdarlığı döneminde Osmanlı Devleti’nin topraklarını 8 yıl gibi kısa bir sürede 2 kat büyüterek Anadolu’da birliği sağladı. Ayrıca devrin en önemli iki ticaret yolu olan İpek ve Baharat Yolu’nu ele geçirdi ve bu sayede doğu ticaret yollarını tamamen kontrolü altına aldı. 1520 yılında vefat eden Osmanlı Devleti’nin 9. Padişahı Yavuz Sultan Selim’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.