Esenyurtlu Minikler Afetlere Karşı Bilinçleniyor

Esenyurt Belediyesinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilebirlikte kreşlerde düzenlendiği Afet Bilinci Eğitimi’ne katılan BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Belediyemize ait kreşlerdeki 250 çocuğumuzaeğitim verdik. Çocuklar bu eğitimlerle gelecekte olası afetlerde can kurtarmakiçin birer cankurtaran görevi görecek. Eğitimlerimizi mahallelerde ve okullardada devam ettireceğiz” dedi.

Afetlere karşı dirençli bir kent oluşturmak amacıyla çalışmalarınadevam eden Esenyurt Belediyesi, kreşlerdeki öğrencilere İBB ile ortaklaşa Afet BilinciEğitimi veriyor. Bu kapsamda belediyenin Afet İşleri Müdürlüğü ve İBB DepremRisk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ekipleri OsmangaziKreşi’ndeki minikleri doğal afetler konusunda bilinçlendirdi. Eğitimdeçocuklara deprem, sel, yangın gibi afetlerde yapılması gerekenler teorik veuygulamalı olarak anlatıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer veİBB Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Murat Yün’ün dekatıldığı eğitimde minikler, katılım sertifikalarını ve deprem dedektifirozetlerini Başkan Özer’den aldı.


Afet BilinciTüm Esenyurt’a Yayılacak

Afet eğitimlerinin önemine vurgu yaparak, uygulamanın kreşlerinyanı sıra okullar ve mahallelerde de devam edeceğini ifade eden Başkan Özerşöyle konuştu: “8 kreşimizdeki 4 ve 5 yaş grubu 250 civarında öğrencimize bueğitimi verdik. Böyle bir çalışmayı başlattığı için İstanbul BüyükşehirBelediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum. Biz bir afet ülkesiyiz.Maalesef sık sık depremlerle sarsılıyoruz. Zaman zaman sellerle boğuşuyoruz.Yangınlar ciğerimizi paralıyor. Bununla ilgili olarak tedbir almak son dereceönemli… Eğer yeterli önlem alırsak bu afetleri kayıp vermeden atlatabiliriz. Ayrıcabizim ahlaklı, erdemli, iyi insanlar yetiştirmemiz lazım. Bu insanlarıyetiştirirken eğitime bu çağlarda başlamalıyız. Çünkü bu yaşlarda elde edilenbilgiler en sağlam bilgilerdir. Dolayısıyla bu yaştaki çocuklarımızavereceğimiz eğitimler, onlarda farkındalık oluşturacaktır. Çocuklar bueğitimlerle gelecekte olası afetlerde can kurtarmak için birer cankurtarangörevi görecek.” Deprem konusunda devletin tüm kurumlarının birlikte çalışmasıgerektiğini vurgulayan Prof. Özer, yetkililere ‘Gelin iş işten geçmedenkentlerimizi hep birlikte depreme dirençli hale getirelim’ çağrısında bulundu.


“260 BinKişiye Eğitim Verdik”

İstanbul’da 20 bin kreşe afet bilinci eğitimi verdiklerinibelirten Murat Yün, “Afet Farkındalık Eğitimleri’yle kreşlerimizde afet bilincioluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye bir deprem ülkesi ve bunu 7'den 70'e herkesinbilmesi gerekiyor. Bu eğitimleri küçük yaşta verirsek ileride hem İstanbul içinhem de ülkemiz için afetlere karşı büyük bir adım atmış oluruz. Öncelikleçocuklara etkinliklerle bu eğitimi vermeye çalışıyoruz. Bir depremsimülasyonumuz var, onu izletiyoruz. Afetleri tek tek görsellerle anlatıyoruz.Sonrasında deprem platformumuz var. Orada depremin nasıl gerçekleştiğini,sonunda ne olduğunu ve sonrasında neler yapılması gerektiğini bunlar üzerindenanlatıyoruz. Depremde ilk yapılması gereken çök, kapan, tutun hareketiniçocuklarla beraber yaptık. Çocuklar evlerine gittiklerinde ailelerine deanlatıyor. Ailelere de bu şekilde bu bilinci vermiş oluyoruz. Biz bu uygulamaçerçevesinde yaklaşık 260 bin İstanbulluya eğitim verdik. Bunun yaklaşık 20binini kreşlerdeki çocuklar oluşturuyor. Bunun dışında ilköğretim ve lise eğitimlerimizde sürüyor. 2022-2023 eğitim döneminde başlattığımız uygulamamızı Milli EğitimBakanlığına bağlı tüm okullarda da sürdürüyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri