Esenyurtlu Çocuklar Sünnet Şöleninde Doyasıya Eğlendi

Esenyurt Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenenGeleneksel Sünnet Şöleni’ne katılan binlerce çocuk, aileleriyle birlikteeğlenceli bir gün geçirdi. Programda konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, “Bin 600 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Kirveleri olarak sünnet olan güzelçocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Onların gelecekte ülkemize hayırlıevlatlar olacağına inanıyorum” dedi.

Esenyurt Belediyesinin temmuz ayında maddi durumu elverişsiz olanbin 600 çocuk için gerçekleştirdiği toplu sünnet organizasyonunun ardındansünnet şöleni düzenlendi. Sünnet heyecanı yaşayan minikler ve aileleri EskiBelediye Bahçesi’nde düzenlenen şölende güzel bir gün geçirdi. Şölendesihirbaz, jonglör, palyaço ve yüz boyama etkinliklerinin ardından kostümkarakter ve bando takımı eşliğinde hep birlikte dans eden binlerce çocuk,kurulan şişme oyun alanında gönüllerince eğlendi. Şölene katılan EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, organizasyon öncesi sünnetkıyafetlerinin hediye edildiği çocuklara şapka ve asalarını da verdi. Ardındançocuklara pamuk şeker ve mısır ikramında bulunan Başkan Özer, günün anısınaminiklerle fotoğraf çekilerek, ailelerle halayda buluştu.

“Bin 600Çocuğumuzu Sünnet Ettirdik”

Sünnet organizasyonunun sosyal belediyecilik alanında yürüttükleriönemli çalışmalardan biri olduğunu söyleyen Başkan Özer, “Çok güzel bir tablovar. Her biri bir gül, bir çiçek gibi açmış. Biz bir aileyiz. Aile olmanıngerekleri var: Acı günde, tatlı günde, sevinçte, kederde ortak olabilmek.Dolayısıyla ben sizin içinizden çıkmış sizin seçtiğiniz bir kişi olarak buaileyi koruyup kollamak ve onların sorularını çözmekle görevliyim. Bana böylebir görev verildi. Ben de bu görevinize layık olabilmek için gece gündüzdemeden arkadaşlarımla beraber çalışıyorum. Esenyurt güzel bir ilçe, iyi birilçe. Bundan sonra Esenyurt'u hak ettiği yere getirebilmek, 21. yüzyılınparlayan yıldızı yapabilmek için hedefler koyduk. Bu hedeflerimizden bir taneside sosyal belediyecilik. Esenyurt’u sosyal belediyeciliğin kalbi halinegetireceğiz. Geldiğimiz günden beri sosyal belediyeciliğin altını doldurmakiçin projeler geliştirdik, uygulamalar yaptık. İşte bugün gördüğünüz bu şölenbu sosyal belediyeciliğin adımlarından bir tanesi. Bin 600 çocuğumuzu sünnetettirdik. Hayırlı uğurlu olsun. Kirveleri olarak sünnet olan bu güzelçocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Onların gelecekte kendilerine, ailelerineve ülkemize hayırlı evlatlar olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Sosyal DevletinBoşluğunu Belediye Olarak Dolduruyoruz”

Çocukların sadece sünnet işlemleriyle değil eğitim hayatlarında dayanlarında olduklarını belirten Başkan Özer şöyle devam etti: “Sünnet işinbirinci aşaması ardından eğitimleri var. O konuda da elimizden geleniyapıyoruz. On binlerce çocuğumuza kırtasiye malzemesi ve okul çantası hediye ettik.Beslenme çantası dağıttık, evlerimize ayni ve nakdi yardımlar yaptık. Sosyaldevletin boşluğunu biz belediye olarak doldurmak istiyoruz. O nedenle bu sene1.600 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Gelecek sene bunun iki katı, üç katıartırarak devam edeceğiz. Burayı hep şenlik alanına çevireceğiz. Gelecekte buçocuklarımız belediye başkanı, milletvekili, bakan, hakim ya da mühendisolacak. Biz de destek vereceğiz. Biz kimsesizlerin kimsesi olan bir anlayışıntemsilcileriyiz. Bunu da yapıyoruz. Sesi çıkmayanların sesi olmaya kararlıyız.Ailelerimize el uzatıyoruz. Esenyurt'ta kimseyi ayırmıyoruz. İnşallah hepberaber mutlu olacağız. İnsanların bundan sonra gururla ben Esenyurtluyumdiyebileceği bir Esenyurt yaratacağız.”

“Bizim İçin Çok Güzel Bir Etkinlik Oldu”

Etkinlikten çok memnun kaldığını ifade eden Filiz Kerimoğlu,“Bizim için çok güzel bir etkinlik oldu. Sünnet döneminde de çok yardımcıoldular. Etkinlikte harika hem çocuklar hem bizim için çok güzel bir ortamolmuş. Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Sünnet olanMuhammet Ali Gündoğdu ise şöyle konuştu: “Çok eğlendim. Burada hoplayıpzıpladım. Bütün oyuncaklarla oynadım. Belediye Başkanımıza çok teşekkürederim.”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri