Esenyurt’ta Tezeneler Konuştu…

Ercan Papur ve Aynur Özdemir, İçAnadolu’yu Esenyurt’a Getirdi

EsenyurtBelediyesi ve İl Dernekler Birliği iş birliğiyle düzenlenen Kardeş KültürlerFestivali'nin 7. gününde, Aynur Özdemir ve Ercan Papur Esenyurtlulara türkü dolubir akşam yaşattı.

EsenyurtBelediyesi ve İl Dernekler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen KardeşKültürler Festivali, 7. gününde de ilk günkü coşkusunu sürdürmeye devam etti.İç Anadolu Bölgesi’ne adanan bu özel gecede, bölgenin tanıtım filmleri gösterildi,yöresel oyunları sergilendi. Ardından sahne alan Aynur Özdemir, birbirindengüzel türkülerini seslendirerek Esenyurtlulara hem neşeli hem de duygusal anlaryaşattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Ercan Papur ise duygu dolutürküleriyle Esenyurt halkına unutulmaz bir akşam yaşattı.

Papur: En Sevdiğim İlçe Esenyurt

İstanbul’daen sevdiği, kendini evinde hissettiği ilçelerden birinin Esenyurt olduğunubelirten şarkıcı Ercan Papur şöyle konuştu; “Sahnede de dile getirdim;Türkiye'de çok sevdiğim ve beğendiğim iki ilçe var. Hem konumları hem de buradayaşayan halklar açısından bu ilçeler dikkat çekici. Çünkü her iki ilçede deezilmiş, zor zamanlar geçirmiş insanların yaşadığını düşünüyorum. Bunlardanbiri Gazi Mahallesi, diğeri ise Esenyurt. Gazi Mahallesi'nde birçok akrabamyaşıyor ve orayı çok seviyorum. Oradaki insanların dik duruşu, hayata bakışaçıları her yönüyle Esenyurt’u andırıyor. Bu yüzden burada olmaktan büyük onurve şeref duyuyorum” diye konuştu.

“Türkülerde Kin Yoktur”

KardeşKültürler Festivali’nin Esenyurt için büyük bir kazanım olduğunu da söyleyenPapur, sözlerini şöyle sonlandırdı, “Bana bu konser için destek olan SivasDernek Başkanı sevgili Hatice Uygun’a, İl Dernekler Birliği Başkanı sevgiliOrhan Onur’a ve Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Özer’esonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Elimizden geldiğince Türkiye’ye sesimiziduyurmaya çalıştık. Eksikliklerimiz ya da hatalarımız olmuş olabilir. Eğerburada insanlarımızı kırdıysak, herkesten içtenlikle özür diliyorum. Hepiniziçok seviyorum. Kendinize iyi bakın. Türkülerle kalın, türkülerin ruhundanvazgeçmeyin. Çünkü türkülerde kan, kin, nefret yoktur; özgürlük, barış ve sevgivardır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de savaşın olmadığı, silahlarınpatlamadığı, çocuklarımızın ve kadınlarımızın ölmediği bir ülke istiyoruz.Herkesin istediği bu barış ve huzuru biz de istiyoruz”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri