Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nin Tanıtım Lansmanı Yapıldı

BaşkanÖzer: Herkes Aradığını Bu Festivalde Bulacak

BaşkanÖzer: Şimdi Kardeşlik Zamanı Diyerek, Birbirimizi Kucaklayalım

 

Esenyurt Belediyesi’nin İl Dernekler Birliği ile birliktedüzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı. 28 Eylül -6 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan festivale tüm yurttaşları davet edenEsenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Herkes aradığını bu festivaldebulacak. Her kültüre özgü yöresel dansları, müzikleri dinleyelim. Bu büyük birzenginliği ilçemizde oluşturalım. Şimdi kardeşlik zamanı diyerek, birbirimizikucaklayalım. Komşumuzla, diğer dillerle bir gönül köprüsü kuralım” dedi.

 

Yedi bölgeye özgü yöresel kültürlerin sergileneceği ve bölgeselsanatçıların sahne alacağı Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtımlansmanı yapıldı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen lansmana EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçe siyasi parti temsilcileri, EsenyurtBelediyesi CHP ve AK Parti meclis üyeleri, muhtarlar ve il derneklerininyönetimleri katıldı.

 

‘AdlarımızFarklı Ama Soyadımız Esenyurt’

Festivalin içeriğiyle ilgili katılımcıları bilgilendiren BaşkanÖzer, “İnsanları birbirine yaklaştıran sevinçler ve acılardır. Biz şimdi güzelbir amaç için bir araya geldik. Şu tabloya baktığımız zaman ülkemizin dört biryanından olan insanları görüyorum. Hepimizin adı, memleketi farklı olabilir amasoyadımız Esenyurt. Bizim ortak yanımız Esenyurt. Bunu ortaya çıkarmalıyız”diye konuştu.

 

‘EsenyurtlulukKimliği Yaratmalıyız’

Herkesi kapsayacak bir Esenyurtluluk kimliği oluşturulmasıgerektiğini belirten Başkan Özer, sözlerine şöyle devam etti: “Biz burada birsevgi ruhu, kentlilik ruhu yaratamazsak çocuklarımıza güzel bir gelecekbırakamayız. Bu salondakiler belki 30 sene burada olmayacaklar ama öyle birortam hazırlayalım ki, çocuklarımız daha güzel dünyada yaşasınlar. İyi anılarbiriktirelim ve bunu gelecek kuşaklara anlatalım. Şehrimize eserler bırakalım.Biz geçip giderken eserlerimiz hatırlansın. Önemli olan bu dar-ı dünyadangeçerken bir iz bırakmaktır. Birbirimizi seversek bunu yapabiliriz. Herkesinmemleketi, partisi ayrı olabilir ama burayı kendine vatan edinmiş insanlarımız,46 il derneğimiz var. Bunlara bir şemsiye olması lazım. Bunun için birEsenyurtluluk kimliği yaratmalıyız. Bu festivali yapmamızdaki amacımız bu.”

 

‘EsenyurtTürkiye’nin En Zengin İlçesi’

Esenyurt’u Türkiye’ye örnek bir ilçe yapmak için hedeflerbelirlediğini söyleyen Prof. Dr. Özer, “Hedeflerimiz doğrultusunda mottolarbelirledik. Birinci mottomuz; Barış ve Kardeşlik Kenti Esenyurt. Burada heryöreden insan var bu bir zenginliktir. Yaşar Kemal diyor ya; ‘Dünya binbirçiçekli bahçedir.’... Ben Esenyurt’u Türkiye’nin en zengin ilçesi olarakgörüyorum. Çünkü onlarca, yüzlerce kültür var. Biz bunları ortaya çıkarmak içinfestival yapıyoruz.

İkinci mottomuz ise; Kültür ve Sanatın Başkenti Esenyurt. Dünyanınen büyük gücü ve zenginliği kültürdür. Bunun kıymetini bilmek lazım. Herhangibir kültürün diğerine üstünlüğü yoktur. Kültürler birbirlerini beslerler.Sosyal devletin de insanların bu kültürleri kaynaştırması için böyleetkinlikler yapması gerekiyor. Daha başka festivallerimiz de var. Örneğin,Uluslararası Halk Dansları Festivali yaptık. 35 ülkeden 500 insanı ağırladık.Bir parça da olsa bizi yüreklerinde kendi memleketlerine götürdüler. Bu büyükbir iştir. Dünya ile hemhal olduk. Bir Gençlik Festivali yaptık. Gençlerimizeğlendi. Bu festivallerimiz devam edecek. Edebiyat ve Sanat Festivalimiz, KadınEmeğinin Değerlendirilmesi Festivalimiz olacak” şeklinde konuştu.

‘HerkesAradığını Bu Festivalde Bulacak’

Festivalin içeriği ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunanEsenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Festivalimiz 9 gün sürecek.Her bölgenin kendine has bir takım güzellikleri var. Yemekleri, gelenekleri bufestivalde olacak. Söyleşiler, paneller olacak, yöresel sanatlar, halaylar,dengbejler… Hepsi bu festivalde. Yani herkes aradığını bulacak. Ama herkes herkültürü dinlesin. Bu büyük bir zenginliktir, bunu oluşturalım. ‘Şimdi kardeşlikzamanı’ diyerek birbirimizi kucaklayalım. Bir köprü kuralım. Komşumuzla, diğerdillerle… Bu gönül köprüleri bizi giderek zenginleştirecek. Bu şehirdeyaşadığımız için kendimizi şanslı hissedeceğiz. Herkesin gururla Esenyurtluyumdiyebileceği yolu açmaya kararlıyım. Ancak bunu hep beraber yapabiliriz” dedi.

‘Esenyurt,Türkiye’ye Örnek Olacak’

Kardeş Kültürler Festivali’nin Esenyurt’un tanıtımı için önemliolduğunu vurgulayan İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur ise, “Farklıkültürlerin iş birliğiyle her yıl düzenlediğimiz Kardeş Kültürler Festivali’niBelediye Başkanımız sayın Ahmet Özer'in öncülüğünde yapmaktan onur duyuyoruz.Kültürel zenginliğimizi meydana taşıdığımız bu festivalimiz, Esenyurthalkımızın her yıl heyecanla beklediği bir şölene dönüştü. Bu süreçte sizlerdenistediğimiz, kardeşçe Türkiye'ye örnek olacak şekilde ilçemizi tanıtmamız”diyerek festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

YeniBölge, Yedi Renk... Kültürel Gökkuşağı Esenyurt’ta

Esenyurt’ta 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olanfestivalde, 46 ilin standı kurulacak ve her gün bir bölgenin tanıtımı yapılarako bölgeye özgü sanatçılar konserler verecek. Etkinlikte; geleneksel elsanatları stantları ve yörelerin kıyafet kültürü, yemek kültürü vezanaatlarının gösterileceği Zanaatkârlar Sokağı kurulacak. Festivalde, halkoyunları, halk âşıkları, yöre ozanları ve yörelerin gelenek ve göreneklerini tanıtanprogramlar da yer alacak. Etkinliğin ilk gününde Yeni Belediye Meydanı’ndabaşlayacak kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterilerinin ardından sanatçıHaluk Levent sahne alarak Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşatacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Esenyurt Haberleri