Esenlerli öğrenciler Mevlâna diyarında

Hz. Mevlâna`nın 739. Vuslat Yıl Dönümünde Konya’ya gönderilen Esenlerli öğrenciler, unutamayacakları günler yaşadılar.

 Türk-İslam mutasavvıfı, şair ve düşünürü Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat Yıl Dönümünde Esenler’de eğitim gören başarılı öğrenciler, Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında gittikleri Konya'da oldukça güzel günler geçirdiler. Şehre ulaştıklarında Konya’nın meşhur etli ekmeğini yerinde tatma fırsatı bulan vuslat yolcuları, bütün gün boyunca tarihi ve kültürel mekânlara ziyaretlerde bulunarak Konya’yı daha yakından tanıma şansı yakaladılar.


İlk olarak Mevlâna Müzesi’ne giden öğrenciler, sırasıyla İstiklâl Harbi Şehitliği, Üçler Mezarlığı, Aziziye Camii ve Kapı Camii’ni gezip gördükten sonra öğle yemeği arası verdiler. Vuslat yolcuları, yemeğin ardından ziyaretlerine Şeyh Şemsi Tebrizi Türbesi’yle devam etti.

Meram Bağları, Alaaddin Tepesi ve İnce Minareli Medrese’yi de görme fırsatı bulan öğrenciler son olarak Mevlana Kültür Merkezi’ndeki Şeb-i Arus etkinliklerine katılarak yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlara Esen Çocuk Dergisi’ni hediye ettiler.


Tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan’ın İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde verdiği Tasavvuf Musikisi konserini dinledikten sonra Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer’in Mesnevi sohbetine de katılan öğrenciler, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Yusuf Kayya yönetimindeki topluluğun icra ettiği eserleri dinlediler ve semazenlerin gösterilerini ilgiyle izlediler.

Program sona erdikten sonra tarihi ve kültürel dokusuna hayran kaldıkları Konya’dan İstanbul’a doğru yola çıkan vuslat yolcuları, unutamayacakları bir gezinin ardından evlerine döndüler. 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Engelli sporculardan çifte zafer
Ebru Gündeş'ten Arenamega’da muhteşem konser
Kartal-Kadıköy metrosu yüzde 50'li indirimli
Aile hayatında iletişimin önemi
Çocuk kulüplerine yoğun ilgi