Esat Özbilen Koşusu’nda galibiyete ulaşan Mr Jingles oldu

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının 1900 metre kum pistteki mücadelesini, Eray Hazar’ın yetiştirdiği, Bektaş Arslan’ın sahibi olduğu Mr Jingles (General Quarters - Holy Women / Powerscourt) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde birinci olarak tamamladı. Muzaffer Kılıçseren antrenesindeki doru erkek tay, son startında A. Rıza Ongun Koşusu’nu (KV-8) kazanmıştı.

Yarışın ikincisi Ghost Cat (Mehmet Bora - Balerina / Mountain Cat) olurken, Haçım (Cuvee - Havar / El Corredor) üçüncülükte, Sarptay (Corinthian - Petek Sultan / Victory Gallop) dördüncülükte, Berisha (Smart Robin - Raika / Lion Heart) ise beşincilikte yer aldı.

Koşuda Mr Jingles için bitiriş derecesi 2.02.12 olarak sonuçlanırken farklar da 3,5 Boy - 3 Boy - 3,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

 

Esat Özbilen

1920 yılında Adana’da doğan Esat Özbilen, Borsa Meclis Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde bilirkişi olarak görev yaptı. Sahalarımızda da uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Özbilen, Adana ve İstanbul Hipodromlarında Komiserler Kurulu Başkanı ve üyesi olarak görev yaptı. Ardından Yüksek Komiserler Kurulu üyesi olarak görev alan Özbilen, 1976 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2007 yılında aramızdan ayrılan Esat Özbilen'i, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TJK Haberleri